21-erių lenkė ketvirtadienį pusfinalyje vos per valandą susitvarkė su ketveriais metais vyresne ruse Darija Kasatkina (WTA-20) 6:2, 6:1.

Tik vieną setą kol kas šiame turnyre pralaimėjusi favoritė siekia triumfuoti Paryžiuje antrą kartą – pirmąsyk „Roland Garros“ ji laimėjo 2020-aisiais.

I. Swiatek taip pat taikosi į Venus Williams priklausantį šio amžiaus ilgiausios pergalių serijos rekordą. Lenkė laimėjo 34-ą kartą iš eilės ir jau susilygino su rekordininkės seserimi Serena Williams, o jei nugalės finale, pasivys ir V. Williams.

Kiek ilgiau užgaišo, tačiau savo oponentai vilčių taip pat nepaliko 18-metė C. Gauff (WTA-23), 6:3, 6:1 nurungusi dešimčia metų vyresnę italę Martiną Trevisan (WTA-59).

Abi tenisininkės pirmą kartą gyvenime žaidė „Grand Slam“ serijos turnyro pusfinalyje.

Mačo metu C. Gauff daugiau problemų kėlė ne italės kirčiai, o garsūs riksmai smūgiuojant.

Priėjusi prie bokštelio teisėjos, amerikietė skundėsi, jog jai mušant kamuoliuką varžovė vis dar tebešaukia.


Beje, nors šių metų „Roland Garros“ buvo nesėkmingas penktą vietą WTA reitinge užimančiai estei Anett Kontaveit, kuri suklupo jau pirmame rate, kiti rezultatai jai susiklostė itin palankiai.

Pasinaudojusi konkurenčių nesėkmėmis, 26-erių Estijos tenisininkė kitą savaitę WTA rikiuotėje pakils į rekordinę antrą vietą.

Nepriklausomai nuo finalo baigties, lydere išliks I. Swiatek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją