„Reflex“ – žinomas, savaitinis čekų žurnalas, kuriame daugiausia dėmesio skiriama politinėms, socialinėms ir kultūrinėms temoms. Tai vienas kontroversiškiausių ir labiausiai skaitomų socialinių ir politinių žurnalų Čekijoje.

Primename, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) penktadienį pranešė, kad artėjančiose 2024-ųjų Paryžiaus žaidynėse galės dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos atletai.

Jiems durys atveriamos kaip neutraliems atletams, tačiau palikta tam tikrų sąlygų. IOC paskelbė, jog individualūs neutralūs atletai, kurie kvalifikuosi per egzistuojančią atrankos sistemą galės dalyvauti Paryžiaus žaidynėse.

Individualūs neutralūs atletai yra tie atletai, kurie turi rusišką ar baltarusišką pasą. Šiems sportininkams bus taikomos IOC priimtos rekomendacijos.

Šiose nurodoma, kad žaidynėse negalės dalyvauti tie neutralūs atletai, kurie palaiko Ukrainoje vykdomą Rusijos agresiją ir karą, taip pat tie, kurie priklauso Rusijos ar Baltarusijos kariuomenėms, nacionalinio saugumo struktūroms.

Žaidynėse nebus šių šalių vėliavų, spalvų ir himnų, taip pat valdžios atstovų. Rusijos ir Baltarusijos atletai galės dalyvauti tik individualiose rungtyse.

Pridedama, kad į Paryžiaus žaidynes jau atsirinko 8 rusai ir 3 baltarusiai. Ukrainiečių delegaciją sudarys mažiausiai 60 sportininkų, jau įvykdžiusių olimpinius normatyvus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)