Vokiečiai sausais rezultatais 0:1 ir 0:2 pralaimėjo dvejas iš trejų planetos pirmenybių rungtynių Meksikai ir Pietų Korėjai bei F grupėje, kurios ryškiais favoritais buvo laikomi, liko pačioje paskutinėje vietoje.

Vokietija atkrintamosiose nežais pirmą kartą istorijoje, o pirmo etapo nebuvo įveikusi vienintelį kartą – gūdžiais 1938-aisiais.

Po tokio nesėkmingo saviškių pasirodymo vyriausiasis treneris J. Lowas spaudos konferencijoje prisiėmė atsakomybę ir žadėjo pasikalbėti su žaidėjais apie tai, kas įvyko.

„Mūsų nusivylimas yra didžiulis. Turime pasveikinti varžovus. Mes nenusipelnėme apginti titulo ir net būti aštuntfinalyje. Norėjome laimėti, bet taip ir neturėjome šansų išsiveržti į priekį. 70 minutę sužinojome, kad švedai pirmauja ir mums ėmė trūkti lengvumo, prapuolė klasė ir dinamika. Netrukus patys praleidome. Taigi, mes nusipelnėme būti eliminuoti“, – liūdnai konstatavo jis.

J. Lowas teigė, kad prieš čempionatą neįžvelgė to, kad Rusijoje gali kilti tokių sunkumų.

„Atrodė, kad mes buvome pasiruošę čempionatui. Mes tikėjomės, kad kai prasidės turnyras, demonstruosime gerą formą“, – sakė jis.

Dar mačo išvakarėse Joachimas buvo nusiteikęs itin pozityviai, tad dabar neslėpė, kad tokia pirmenybių baigtis jam – visiškai netikėta.

„Man – šokas. Aš esu šokiruotas, kad nenugalėjome Pietų Korėjos. Nežinau, kaip į tai reagavo žaidėjai, viskas paaiškės po poros valandų, kai pasikalbėsime apie tai.

Prieš susitikimą visi jautėme spaudimą, nes tuo pačiu metu žaidė ir švedai. Akivaizdu, kad mūsų žaidėjai neparodė to, ką gali aikštėje, ir aš prisiimu atsakomybę už tai. Susikūrėme progų, bet nesugebėjome nusiraminti. Turime priimti dabartinę situaciją“, – nuo atsakomybės nebėgo strategas.

Žurnalisto paklaustas, ar toks rezultatas reiškia, kad vokiečių futbolas šiuo metu išgyvena sunkius laikus, J. Lowas su tuo nesutiko.

„Nemanau, kad Vokietijos futbolui atėjo tamsūs laikai. Mes kaip tik daug metų rodome stabilumą. Taip, dabar esame nusivylę, bet turime talentingų jaunų žaidėjų, kurie dar patobulės. Taip yra nutikę ir kitoms šalims, tiesiog turime padaryti atitinkamas išvadas“, – tikino jis.

Įdomu, kad nuo 2006 m. Vokietijos rinktinę treniruojantis J. Lowas prieš pat pirmenybes Rusijoje pratęsė savo sutartį net iki 2022-ųjų.

Vokiečiai – treti iš eilės pasaulio čempionai, kurie kitame turnyre patyrė visišką fiasko: 2010 m. už borto jau po grupių etapo atsidūrė Italija, o 2014 m. – Ispanija.


Beje, į Vokietijos rinktinės fiasko skaudžiai sureagavo ir NBA čempionas Dirkas Nowitzki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)