Spaudos konferencijoje jis teigė paraginęs savo žaidėjus žengti dar vieną, paskutinį žingsnį.

"Dabar svarbiausia nužengti iki pat galo. Negalime būti patenkinti vien tuo, ką pasiekėme. Turime atgauti jėgas ir pradėti kauptis. Finale turėsime atiduoti viską ką turime tam, kad vėliau nieko nesigailėtumėme", - teigė R.Domenechas.

Naudingiausiu mačo žaidėju buvo išrinktas prancūzų veteranas, gynėjas Lilianas Thuramas.

"Man 34-eri, tačiau jaučiuosi kaip dešimtmetis berniukas, kuris pamatė Pasaulio čempionatą ir suprato koks jis nuostabus. Finalas buvo mūsų tikslas nuo pat pradžių. Būti ten yra svajonės išsipildymas", - kalbėjo kartu su Zinedine'u Zidane'u po pirmenybių rinktinę paliksiantis L.Thuramas.

Tuo tarpu prancūzų atakų lyderis Thiery Henry, kuris taip pat 1998 metais buvo čempionų komandoje, tačiau nežaidė Paryžiuje vykusiame finale, gyrė komandos gynybą: "Gynėmės kaip liūtai", - sakė puolėjas.

Portugalijos rinktinės vyriausiasis treneris Luizas Felipe Scolari pareiškė, kad pagrindinė komandos nesėkmės priežastis yra nesugebėjimas įmušti įvarčių.

"Padarėme viską kas buvo įmanoma, tačiau jeigu neįmuši įvarčio - rungtynių nelaimėsi. Be jokios abejonės, Prancūzija nusipelnė pergalės. Turime su tuo susitaikyti. Žinojome, kad tai bus sunkios rungtynės ir nebus daug progų, bet deja jų neišnaudojome ir pralaimėjome", - sakė brazilas L.F.Scolari, kuriam šia nesėkme nutrūko rekordinė 12-os iš eilės pergalių Pasaulio čempionatuose serija.

Po susitikimo treneris buvo pastebėtas besiginčijantis su teisėju iš Urugvajaus Jorge Larrionda, tačiau spaudos konferencijoje atsisakė kalbėti apie arbitrą. Be to, strategas nepasakė, ar pasibaigus pirmenybėms žada likti savo poste: "Turiu sutartį iki liepos pabaigos ir tada pažiūrėsime."

Portugalijos rinktinė kapitonas Luišas Figo teigė, kad jo komanda nusipelnė daugiau: "Esame labai nusivylę. Manau, kad nusipelnėme geresnio rezultato nei šis. Kontroliavome žaidimą, tačiau nesugebėjome išnaudoti progų. Mums gaila, nes norėjome būti finale. Didžiuojuosi komanda, o dabar norime čempionatą užbaigti pergale prieš Vokietiją", - sakė L.Figo.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją