Du įvarčius po pertraukos pirmadienį vykusiame aštuntfinalyje pelnę ir 2:0 pirmavę japonai turėtą pranašumą iššvaistė per paskutines 25 minutes. Ypač skaudus buvo paskutinis dūris, kurį per pridėtą laiką smeigė Naceras Chadli.

Atsakymo Tekančios Saulės šalies atstovai suregzti nesuspėjo – teisėjas paskelbė rungtynių pabaigą, o švieslentėje rezultatas buvo 3:2 Belgijos naudai.

„Pradėjome labai gerai, tačiau pačioje pabaigoje praleidome visiškai netikėtą įvartį“, – kalbėjo A. Nishino. Anot trenerio, jo auklėtiniai buvo šokiruoti ir net neįstengė kalbėti po mačo.

Užuot stoję akistaton su Brazilija ketvirtfinalio dvikovoje Kazanėje, Japonijos vyrai kraunasi lagaminus ir vyksta namo.

„Sakiau žaidėjams, kad eitų ir palįstų po dušu, tačiau jie tik stovėjo rūbinėje sustingę. Pakalbėsiu su jais daugiau, kai grįšime į viešbutį“, – po rungtynių sakė A. Nishino.

Jis pasakojo, kad esant rezultatui 2:0 neatliko keitimo, nes laukė dar vieno įvarčio: „Mes kontroliavome rungtynes, tačiau belgai perlaužė dvikovos eigą tuomet, kai jiems to reikėjo. Pabaigoje mano žaidėjai nesitikėjo, kad kamuolys taip greitai atsidurs jų aikštės pusėje, visi laukė jau pratęsimo“.

A. Nishino prisipažino, kad nekaltina žaidėjų, o labiau kritikuoja save dėl to, kad pametė rungtynių kontrolę.

„Suabejojau savimi ir savo taktika. Mane tiesiog užmušė rezultatas, – kalbėjo jis. – Jei reikėtų vertinti visą turnyrą, esu nepaprastai patenkintas savo žaidėjais. Tai buvo tikrai puikus čempionatas mums“.

Pasaulio čempionato organizatoriai negali nesižavėti japonų švaros jausmu. Net ir skaudų smūgį patyrusi Japonijos rinktinė savo drabužinę paliko švarią, surinko ir išnešė iš jos patys visas šiukšles, o ant stalo paliko raštelį rusų kalba: „Ačiū“.

Jau anksčiau rašėme, kad japonų sirgalių pavyzdžiu Rusijos stadionuose užsikrėtė ir kitų šalių komandų gerbėjai – sutvarkė savo vietas ir išnešė šiukšles.


Antradienį po aštuntfinalio dvikovų tarp Švedijos ir Šveicarijos bei Kolumbijos ir Anglijos paaiškės paskutinės dvi ketvirtfinalio dalyvės.

FIFA 2018 ketvirtfinalio rungtynės:

Liepos 6 diena (17 val.): Urugvajus – Prancūzija

Liepos 6 diena (21 val.): Brazilija – Belgija

Liepos 7 diena (17 val.): Švedija/Šveicarija – Kolumbija/Anglija

Liepos 7 diena (21 val.): Rusija – Kroatija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)