„Prieš dvejus metus Europos čempionate išgyvenome skaudų pralaimėjimą. Viliuosi, kad šiame finale fanams suteiksime daugiau džiaugsmo nei tuomet. Per lemiamas rungtynes viską reikia padaryti teisingai, ne taip, kaip prieš dvejus metus“, – sakė D. Deschamps'as.

2016 metų Europos čempionato finale, žaisdami savo aikštėje, prancūzai nusileido Portugalijos rinktinei.

Esu laimingas už žaidėjus, už save ir savo šeimą. Finalas verčia didžiuotis. Iki turnyro vos keli žaidėjai kalbėjo apie galimybę laimėti pagrindinį trofėjų, o dabar turime realų šansą. Nors mes vis dar nesame čempionai.
Didier Deschamps'as

„Nelyginsiu šios komandos su 1998-ųjų. Mano rinktinė jauna, 14 žaidėjų dar niekada nežaidė planetos pirmenybėse. Jų progresas akivaizdus. Po dvejų ar ketverių metų jie bus dar konkurencingesni. Didžiuojuosi savo žaidėjais, jų nusiteikimu. Reikia nulenkti prieš juos galvą“, – kalbėjo treneris, prieš 20 metų pats kaip žaidėjas kėlęs brangų trofėjų savo rankose.

Paklaustas, kaip jaučiasi dabar, ar tie jausmai panašūs į tuos, prieš 20 metų, kai prancūzai tapo pasaulio čempionais, D. Deschamps'as tvirtino, kad skiriasi viskas: „Mano vaidmuo pasikeitė. Esu laimingas už žaidėjus, už save ir savo šeimą. Finalas verčia didžiuotis. Iki turnyro vos keli žaidėjai kalbėjo apie galimybę laimėti pagrindinį trofėjų, o dabar turime realų šansą. Nors mes vis dar nesame čempionai“.

Les Bleus strategas nenoriai kalba apie 1998-ųjų triumfą ir aiškina, kodėl: „Reikia gyventi šia diena. Visi žaidėjai žino mano istoriją, kad tapau pasaulio čempionu. Tiesa, kai kurie tuo metu net nebuvo gimę. Negaliu jų lyginti netgi su tais, kurie žaidė rinktinėje prieš 10 metų. Negaliu sakyti, kad nesididžiuoju tuo, kas įvyko 1998-aisiais, bet šis puslapis jau užverstas, nereikia dairytis atgal“.

Komentuodamas pusfinalio dvikovą treneris pritarė kolegai, kad viską nulėmė viena standartinė situacija. „Žinojome stipriąsias belgų puses – tai stiprūs, aukšti ir atletiški žaidėjai, gerai žaidžiantys gynyboje, verčiantys nuolat būti budriems. Radome jų gynyboje properšą, nors galėjome rasti ir daugiau, jei būtume žaidę tiksliau“, – teigė jis.

Belgijos rinktinei nepaisant pralaimėjimo pusfinalyje pasaulio čempionatas Rusijoje dar nesibaigė. Raudonieji Velniai šeštadienį dar žais rungtynes dėl trečiosios vietos, o jų varžove bus dvikovoje Kroatija – Anglija pralaimėjusi komanda.

„Pusfinalis buvo labai sunkus, – vertino belgų strategas Roberto Martinezas. – Žaidimas buvo lygus. Prancūzai norėjo išnaudoti kontratakas, o mes kontroliavome kamuolį. Reikia pripažinti, kad varžovai gerai gynėsi. Vis tiek didžiuojuosi savo žaidėjais, jie atidavė visas jėgas. Prancūzijos rinktinė nebuvo psichologiškai stipresnė. Tarp mūsų skirtumą galima buvo išmatuoti centimetrais. Tiesiog vienai iš rinktinių šypsojosi sėkmė. Tokiais atvejais viską gali nulemti vienas įvartis. Norėjome laimėti pasaulio čempionatą, todėl esame nusivylę“.

Pasaulio čempionato finalas vyks sekmadienį, o kas žais su prancūzais, paaiškės trečiadienį vakare, antrame FIFA 2018 turnyro pusfinalyje tarp Kroatijos ir Anglijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)