Prieš saviškių debiutą rusų fanai nusprendė įkvėpti jiems drąsos, jėgos ir tikėjimo savimi bei pakelti ne tik jų kovotojų dvasią, bet ir nuotaiką – nufilmavo šmaikštų vaizdo klipą, kuriame siunčia linkėjimus ir šaiposi iš varžovų.

„Gerbiami futbolininkai, norime jums palinkėti: kovoti iki galo, žaisti iš širdies, o ne dėl pinigų, vilkėti gražią aprangą, grįžti negreitai ir nupirkti arbatos“, – nuotaikingai ant plakatų linki skirtingų profesijų atstovai.

Tuomet asocialiai atrodantis vyriškis iškelia plakatą: „Aš už jus pastačiau visus savo pinigus“, o nepernelyg daug apsirengusi mergina teigia: „Ronaldo – lochas, Kokorinas – Dievas“.

„Coentrao – narkomanas, o Akinfejevas yra geras berniukas“, – prideda senolė.

„Sėkmės su Pietų Korėja“, – linksi galva azijietis.

„Jumis tiki visa šalis“, – pritaria likusieji.

„Pirmyn, Rusija!“, – šypteli į šių metų „Eurovizijos“ nugalėtoją Conchitą Wurst kiek panašus rusų aktorius ir dainininkas Nikita Džigurda

Šis vaizdo klipas – atsakas į Rusijos rinktinės futbolininkų atsisveikinimą prieš išvykstant į Braziliją, kuriame jie žiūrovams linkėjo sėkmingo čempionato.

„Jūsų viltys – mūsų problemos“, – tada teigė jie.

Primename, kad paskutinį sykį planetos pirmenybėse dar prieš 12 metų, 2002-ais, Pietų Korėjoje ir Japonijoje kovoję, bet tada net grupės etapo neįveikę rusai šį kartą tikisi pasirodyti kur kas sėkmingiau.

Tuo tikslu nuspręsta iš pagrindų atnaujinti ir nacionalinės komandos aprangą. Ji – ne tik revoliuciškai lengva, sverianti viso labo 103 gramus (lengviausia pasaulyje), bet ir unikalaus dizaino.

Į Braziliją rusai nusivežė dviejų tipų aprangą – vyšninę (šeimininkų) ir baltą (svečių). Pirma pagal spalvą primena Kremliaus sieną, o antra – kosmonauto kostiumą.

Ant vyšninės aprangos, po šalies herbu – paminklo „Kosmoso užkariautojams“ atvaizdas. Tuo metu baltą puošia dar originalesnis elementas – išlenkto Žemės rutulio horizonto kontūras, simbolizuojantis vaizdą, kurį 1961 metais pamatė pirmas žmonijos istorijoje į kosmosą laivu „Vostok“ pakilęs ir mūsų planetą apskriejęs Jurijus Gagarinas.

Tokią aprangą sukūrusi firma „Adidas“ tarsi siunčia žinutę visiems: jei jau rusai gali užkariauti kosmosą, tai kodėl negali laimėti pasaulio čempionato Brazilijoje?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (321)