„Mes taip reiškiame paramą savo rinktinei ir tikimės bent trumpam pamatyti futbolininkus“, – DELFI aiškino vėlų penktadienio vakarą prie „Ramada“ viešbučio Kazanės centre kantriai lūkuriavęs Eduardas.

Keliolika iš Argentinos atvykusių futbolo gerbėjų įsirengė lauko stovyklą tiesiog po akylai saugomo viešbučio langais.

Ant atitvarų, kuriais nuo gatvės atskirtas pagrindinis įėjimas, sirgaliai iškabino vėliavas ir kartkartėmis skandavo L. Messi pavardę. Jiems kompaniją palaikė ir kelios dešimtys smalsių praeivių, besitikinčių bent iš tolo išvysti vieną geriausių planetos futbolininkų.

„Messi nėra kaltas dėl to, kad strigome pirmame etape. Laimėti turi ne vienas žmogus, o visa komanda. Pagrindinė problema yra trenerio taktiniai sprendimai, bet vis dar tikime, kad galime vėl pasiekti finalą“, – neabejojo Eduardas.

Jorge Sampaoli šiuo metu sėdi ant labai karštos kėdės, nors daug kam kyla dvejonių, kas iš tiesų priima sprendimus Argentinos rinktinėje.

Pavyzdžiui, kameros užfiksavo, kaip per komandą išgelbėjusias paskutines grupės rungtynes su Nigerija (2:1) J. Sampaoli tarėsi su L. Messi prieš išleisdamas į aikštę Sergio Aguero.

Šeštadienį spaudos konferencijoje Kazanėje „Albiceleste“ strategui teko atsakinėti į klausimus, kieno žodis ekipoje paskutinis: trenerio ar kapitono.

„Leo ypatingai aiškiai suvokia futbolo niuansus. Jis leidžia mums pamatyti detales, kurias kartais gali pastebėti tik genijus. Bet nėra taip, kaip dabar pateikiama. Aš tiesiog komunikuoju su Leo, kad informuočiau jį apie tai, kokią strategiją naudosime“, – dėstė J. Sampaoli, kartu paneigęs kalbas apie galimą pasitraukimą iš ekipos.

D grupės varžybose jo auklėtiniai pasirodė taip pat prastai kaip 2002-aisiais, kai argentiniečiai neįveikė pirmo etapo barjero ir užfiksavo blogiausią savo rezultatą šiame amžiuje.

Tik šįkart 4 taškus surinkusiai rinktinei pasisekė prasliuogti pro adatos skylutę į aštuntfinalį.

Palengvėjimas gali būti trumpalaikis: prieš pasaulio vicečempionus Kazanės arenoje stos Europos vicečempionai. Kurie nepralaimėjo Pietų Amerikos atstovams ištisus 40 metų.

Ir Prancūzijos ekipos – kitaip nei Argentinos – akcijos pastaraisiais metais toliau stiebiasi į viršų.

C grupėje Didier Deschampso auklėtiniai surinko 7 taškus ir nugalėjo pernelyg nesiplėšydami. Vis dėlto treneris prieš aštuntfinalį kalbą vis tiek suka link L. Messi išskirtinio talento.

„Messi yra Messi. Jam labai lengvai pavyksta įžiebti kibirkštį. Tiesiog jis nenuspėjamas“, – sakė D. Deschampsas.

„Toks žaidėjas gali nulemti mūsų visų likimus“, – pridūrė prancūzų vartininkas Hugo Lloris.

Bet kiek pagarbos penkerius metus geriausiu planetos futbolininku rinktam Argentinos rinktinės kapitonui liks po rungtynių Kazanėje?

FIFA pasaulio čempionato aštuntfinalio tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)