Brazilai, FIFA reitinge užimantys 2 vietą, jau pačioje rungtynių pradžioje pelnė du įvarčius ir niekam neliko abejonių, kad jie iškovos dar vieną nesunkią pergalę.

10 rungtynių minutę po Brazilijos rinktinės puolėjo Edilsono perdavimo iš kairiojo atakos krašto į baudos aikštelę, Kosta Rikos (FIFA reitinge 29) rinktinės gynėjas Luisas Marinas kovoje su Ronaldo nukreipė kamuolį į savo vartus.

Po kelių minučių pats Ronaldo pelnė įvartį. Baudos aikštelėje gavęs kamuolį, Milano „Inter“ klubo puolėjas sugebėjo įmušti, nepaisant kad kamuolį iš jo bandė atimti trys kostarikiečiai.

Po įvarčių brazilai žaidė ramiai ir gražiai. Kosta Rikos žaidėjai sugebėjo sukurti keletą pavojingų situacijų prie varžovų vartų, ypač Brazilams pavojus kildavo po aukštų perdavimų į baudos aikštelę.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Brazilijos rinktinės gynėjas Edmilsonas fantastišku smūgiu per save pelnė dar vieną įvartį. Po vieno iš gražiausių šių pirmenybių įvarčio kiek atsipalaidavę pietų amerikiečiai patys praleido įvartį. Po gražios kombinacijos 39 minutę Paolo Wanchope sušvelnino rezultatą.

Iškart po pertraukos Kosta Rikos žaidėjai sugebėjo įmušti dar kartą. Po perdavimo iš krašto puolėjas Ronaldo Gomezas galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Brazilai greitai atsakė į šį varžovų išpuolį. 62 minutę Junioras skersavo kamuolį ir Rivaldo technišku smūgiu pelnė įvartį. Po poros minučių pats Junioras sugebėjo pasižymėti. Po ilgo perdavimo iš aikštės gilumos, saugas atsidūrė vienas prieš Kosta Rikos rinktinės vartininką Ericką Lonnisą ir be vargo pasiuntė kamuolį į tinklą.

Komandos padovanojo futbolo mėgėjams labai gražias, rezultatyvias ir korektiškas rungtynes. Nepaisant to, kad brazilai jau turėjo labai solidžią persvarą, buvo sukurta daug pavojingų momentų prie abiejų komandų vartų.

Kosta Rikos komanda nepateko į kitą pirmenybių etapą, dėl prastesnio įvarčių santykio antrąją vietą grupėje jie užleido Turkijos ekipai.

Įspėtas: Cafu 92 (B).

Komandų sudėtys:

Brazilija: (3-5-2): 1-Marcos; 3-Lucio, 14-Anderson Polga, 5-Edmilson; 2-Cafu, 8-Gilberto Silva, 16-Junior, 19-Juninho (Ricardinho 61), 10-Rivaldo (R.I. Kaka 72); 9-Ronaldo, 20-Edilson (J. P. Kleberson 57)

Kosta Rika: (3-5-2): 1-Erick Lonnis; 5-Gilberto Martinez (W. Parks 75), 4-Mauricio Wright, 3-Luis Marin; 15-Harold Wallace (S. Bryce 46), 8-Mauricio Solis (R. Fonseca 65), 6-Wilmer Lopez, 22-Carlos Castro, 10-Walter Centeno; 9-Paulo Wanchope, 11-Ronald Gomez.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją