Po lygiųjų 1:1 su Alžyru lagaminus kelionei namo jau pakuojančios ekipos vyriausiasis treneris net nustebo išgirdęs rusų žurnalisto klausimą, ar planuoja toliau eiti šias pareigas.

„Žinoma, aš toliau dirbsiu Rusijos rinktinėje, jei tik mane pageidaus čia matyti. Nuveikiau gerą darbą. Nepamirškite, kad 2010 metų pasaulio čempionate su Anglijos ekipa, praleidusia 2008-ųjų Europos pirmenybes, iškopiau į atkrintamąsias varžybas, o mano treniruojama Rusijos rinktinė į planetos čempionatą sugrįžo po 12 metų pertraukos“, – dėstė F. Capello.

Geriausiai apmokamo tarp visų pasaulio pirmenybių dalyvių trenerių italo, per metus gaunančio apie 28 mln. litų, sutartis galios iki 2018 metais Rusijoje vyksiančio pasaulio čempionato.

Patenkintas treneris buvo ir komandos žaidimu mače su Alžyru, kuriame rusams buvo būtina tik pergalė.

„Šiandien nepadarėme nė vienos klaidos. Galėjome laimėti: jų vartininkas dukart atrėmė sudėtingus smūgius“, – kalbėjo F. Capello.

Tačiau Rusija neturėtų būti tokios geros nuotaikos kaip specialistas iš Italijos. Prieš pirmenybes atliktos apklausos duomenimis, tik 7 proc. šios šalies futbolo mėgėjų manė, jog čempionatas jų numylėtiniams baigsis jau po grupės varžybų. Maža to, net ketvirtadalis respondentų tikėjo, kad Rusijos rinktinė pateks į finalą, o 13 proc. laukė rusų grįžtančių su nugalėtojų taure.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)