"Tačiau jis nespėjo atstatyti jėgų po atrankos varžybų. Vytautas rezultatą pasiekė neblogą, tačiau liko už finalo ribos", - sakė J. Juozaitis.

Anot trenerio, V. Janušaitis, Atėnų olimpinėse žaidynėse patekęs į finalą, ketverius metus rimtai dirbo. "Jis tapo ir Europos čempionato prizininku, kitose varžybose taip pat pasirodė sėkmingai. Todėl buvo planuota, kad jis į finalą turi patekti", - tvirtino treneris.

J. Juozaitis teigė, kad didelį žingsnį į priekį žengė krūtine plaukiantys olimpinės rinktinės nariai - Edvinas Dautartas, kuris pagerino 28 metus gyvavusį Roberto Žulpos rekordą net 2, o savo rekordą - net 4 sekundėmis, ir Giedrius Titenis, kuris įsitvirtino elite bei pasiekė savo rekordą. Pasak trenerio, neblogai pasirodė ir Paulius Viktoravičius, Rimvydas Šalčius, Raminta Dvariškytė. Manėme, kad pastaroji priartės prie Linos Kačiušytės rekordo. Tačiau jaudulys, tarptautinių startų stoka jai sutrukdė tai padaryti. Rugilė Mileišytė pagerino asmeninį rekordą. Jai nedaug trūko iki Ditos Želvienės rekordo. Rugilė labai darbšti".

Trenerį labai nuvylė Saulius Binevičius ir Rolandas Gimbutis. "Sauliui daugiau nei sekundės pritrūko iki asmeninio rekordo, R. Gimbučio pasirodymas iš viso nesuprantamas. Per savo ilgą darbo stažą plaukime mūsų rinktinėje nemačiau, kad plaukikui sutrauktų raumenį. Jis labai daug žadėjo, tačiau iš tikrųjų buvo nepasirengęs varžyboms. Jam buvo keliamas uždavinys 50 m distancijoje laisvuoju stiliumi pagerinti savo rekordą - 22,83 sekundės. Jei žmogus nepadaro, ką seniai žada - blogai. Jo rinktinėje greičiausiai nebebus. Jei kas kada nors paklaustų mano nuomonės, nerekomenduočiau nei R. Gimbučio, nei S. Binevičius", - pažymėjo J. Juozaitis.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris teigė, kad V. Janušaitis labai nusiminęs ir klausė, ar dar verta likti plaukime. "Pasakiau, kad verta. Porą metų jis dar gali siekti gerų rezultatų", kalbėjo J. Juozaitis.

75-erių metų plaukimo specialistas pareiškė, kad po šių olimpinių žaidynių pasitrauks ne tik iš plaukimo, bet ir iš sporto. "Užtenka. Kiek galima? Man jau daug metų - net baisu pagalvoti. Sporte praleidau 53-ejus, o plaukime - 30 metų. Yra kitų trenerių, jaunesnių, tik reikia, kad baseinų padėtis būtų geresnė".

Treneriui labai patiko Pekine. "Ir baseinas nuostabus, ir kaimelis. Žaidynėms pasirengta iki galo. Atėnuose trūko tvarkos, o čia viskas skęsta gėlynuose. Atrodo, kaip pasakoje", - sakė J. Juozaitis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją