Toks sprendimas buvo priimtas patikrinus teisėjų darbą per olimpinių žaidynių bokso varžybas. Komisija nustatė, kad kai kurias kovas teisėjai vertino neobjektyviai ir tie arbitrai buvo nušalinti nuo darbo.

Teisėjų pavardės neviešinamos ir neskelbiama keliems jų buvo pritaikytos AIBA sankcijos.

Dėl teisėjavimo skundėsi ir Lietuvos boksininkai Eimantas Stanionis (69 kg svorio kategorija) ir Evaldas Petrauskas (64 kg). Pirmas lietuvis pralaimėjo antrą kovą, o E. Petrauskas turėjo pripažinti pirmo varžovo pranašumą.

E. Stanionis 3:0 įveikė kiną Liu Wei, o pralaimėjo uzbekui Šachramui Gijasovui rezultatu 0:3. E. Petrauskas nusileido indui Manojumiui Kumaru 1:2.

Rimčiausias skandalas kilo, kai nukentėjo 24-erių metų airis Michaelas Conlanas, kuris, teisėjų sprendimu, 1:2 pralaimėjo vyrų svorio kategorijos iki 56 kg ketvirtfinalio kovą 26-erių metų rusui Vladimirui Nikitinui ir baigė savo pasirodymą.

Nors V. Nikitinas kovos metu nukentėjo taip, kad jam net keliose vietose buvo prakirsta galva ir bėgo kraujas, teisėjai pergalę, garantavusią mažiausiai bronzos medalį, skyrė jam.

Tokį verdiktą išgirdęs 2012 metų Londono olimpiados prizininkas M. Conlanas negalėjo patikėti ir dar ringe parodė viską, ką galvoja – atlenkė abiejų rankų vidurinius pirštus ir mosavo jais arbitrams.

„Mėgėjų boksas dvokia nuo apačios iki viršaus. Niekada nebekovosiu AIBA“, – pareiškė jis.

Ginčus sukėlė ir Rusijos sunkiasvorio Jevgenijaus Tiščenkos abejotina pergalė prieš Kazachstano atstovą Vasilijų Levitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)