Distanciją lietuvis įveikė per 41,274 sek. ir į priekį praleido net penkis kanojininkus iš Brazilijos, Ispanijos, Kinijos, Čekijos ir Kazachstano. Dar prieš startą nervingai kanojoje nerimavęs H. Žustautas savo plaukime pralenkė tik Bulgarijos kanojininką. Lietuvis nuo varžovų atsiliko jau pačiame starte ir pasivyti varžovų trumpoje distancijoje nebeįstengė.

Į finalą iš šio pusfinalio plaukimo tiesiogiai pateko brazilas Isaquias Quierozas dos Santosas (39,659 sek.), ispanas Alfonsas Benavidesas Lopezas de Ayala (40,038 sek.), kinas Quiang Li (40,006 sek.) ir čekas Martinas Fuksa (40,311 sek.).

Vos tik atvykęs į Rio de Žaneirą H. Žustautas kalbėjo apie tai, kad kovos dėl olimpinio medalio, tačiau įgyvendinti sau iškelto tikslo kanojininkas nesugebėjo.

Tiesa, varžybos Rio de Žaneire lietuviui dar nėra baigtos. Pusfinalyje jo rezultatas buvo 14-as, o tai reiškia, kad Henrikas dar varžysis B finale, kuris vyks ketvirtadienį 15.16 val. Ten kanojininkai išsiaiškins, kam atiteks 9-16 pozicijos.

Į olimpinių žaidynių A finalą pateko Brazilijos, Gruzijos,Kinijos, Čekijos, Rusijos, Prancūzijos, Azebaidžano ir Ispanijos kanojininkai.

Primename, kad kovoje dėl kelialapio į Rio de Žaneirą H. Žustautas sugebėjo pranokti Londono olimpinių žaidynių vicečempioną Jevgenijų Šukliną – kiekviena šalis į šios distancijos varžybas galėjo siųsti tik po vieną kanojininką.

Pirmųjų Europos žaidynių čempionas ir šių metų Europos čempionato sidabro medalio laimėtojas atrankos plaukime startavo kur kas sėkmingiau – savo plaukime finišavo antras, distanciją įveikęs per 40,048 sek. Savo plaukime jis nusileido tik Azerbaidžanui atstovaujančiam Valentinui Demjanenkai (39,749 sek.). Henrikas aplenkė Italijos, Irano, Bulgarijos ir Australijos atstovus.

Tarp visų atrankoje dalyvavusių kanojijinkų H. Žustauto rezultatas buvo trečias.

Iš viso atrankos plaukimuose dalyvavo 25 irkluotojai.

Į pusfinalį iš kiekvieno atrankos plaukimo pateko po penkis geriausius irkluotojus ir vienas greičiausias iš žemesnes vietas užėmusių atletų.

Pusfinalio plaukimai prasidėjo 16.42 val. Lietuvos laiku. Šiame etape irkluotojai buvo suskirstyti į tris plaukimus po septynis. Į A finalą iš kiekvieno pusfinalio pateko po du sportininkus ir dar du greičiausi iš užėmusių trečiąsias pozicijas.

Greičiausias pirmajame atrankos plaukime buvo ispanas A. Benevidesas Lopezas de Ayala (40,610 sek.). Antrajame greičiausiai plaukė prancūzas Thomas Simartas (40,415 sek.), trečiajame – rusas Andrejus Kraitoras (39,985 sek.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)