Jame rusai susitiks su Suomijos ledo ritulininkais. Intriguojanti dvikova vyks trečiadienį.

Rusijos atstovai turėjo vargo ir su norvegais – jų gynybą šeimininkams pavyko pralaužti tik antrame kėlinyje: 24:12 min. pasižymėjo Aleksandras Radulovas, 37:11 min. tikslus buvo Ilja Kovalčiukas.

Pačioje rungtynių pabaigoje norvegai nusprendė surizikuoti ir savo vartininką pakeitė šeštu aikštės žaidėju. Deja, jų rizika nepasiteisino: 58:53 min. ritulį į tuščius vartus pasiuntė tas pats A. Radulovas, o 59:20 min. tašką padėjo Aleksejus Terešenka.

Visus įvarčius rusai pelnė ant ledo esant lygioms sudėtims.

Latviai perrašė olimpinių žaidynių istoriją

19 val. prasidėjusiame kitame aštuntfinalio mače susitiko Latvijos ir Šveicarijos nacionalinės komandos. Pirmasis įvartį 8:38 min. pelnė Oskaras Bartulis ir latviai kiek netikėtai išsiveržė į priekį prieš pasaulio vicečempionus – 1:0.

Maža to, netrukus 2 min. bauda buvo nubaustas Morrisas Trachsleris ir latviai sugebėjo išnaudoti kiekybinį pranašumą: antrą įvartį 11:19 min. įmušė Lauris Daržinis – 2:0.

Antrame kėlinyje šveicarų spaudimas didėjo, tačiau ir toliau tiesiog neįtikėtinai savo vartus gynė Latvijos rinktinės vartininkas Edgaras Masalskis, atrėmęs visus pirmus 17 varžovų metimų.

Vis dėlto 18-tas buvo lemtingas ir šveicaras Martinas Plussas 36:01 min. sugebėjo sušvelninti rezultatą bei atgaivinti saviškių viltis – 2:1.

Įpusėjus lemiamam kėliniui vis dar priekyje Latvijos ledo ritulininkai – 2:1. Latviams liko atsilaikyti tik 10 minučių ir jie pirmą kartą istorijoje patektų į olimpinių žaidynių ketvirtfinalį.

Likus žaisti 4 min. latviai buvo labai arti to, kad padėtų tašką rungtynėse, tačiau po jų kontratakos ritulys atšoko į skersinį. 59 min. L. Daržinis pataikė į tuščius šveicarų vartus ir viskas, latviai jau galėjo pradėti triumfuoti – 3:1. Jų vartininkas E. Masalskis i6 viso atrėmė net 30 iš 31 varžovų bandymų!

Pirmą kartą į olimpiados ketvirtfinalį patekę latviai jame susigrums su galingąja Kanada.

Įdomu, kad šveicarai per visą pirmą etapą – trejas grupių varžybų rungtynes – praleido tik vieną įvartį (nuo švedų), o tuos pačius latvius paskutinėmis sekundėmis įveikė 1:0.

Latvija – Šveicarija 3:1 (2:0, 0:1, 1:0).
8:38 [1 – 0] Oskaras Bartulis
11:19 [2 – 0] Lauris Daržinis
36:01 [2 – 1] Martinas Plussas
59:00 [3 – 1] Lauris Daržinis.

Primename, kad pirmame aštuntfinalio mače Slovėnija 4:0 sutriuškino Austriją.

Paskutinėje dvikovoje Čekijos rinktinė po itin permainingos kovos 5:3 (3:0, 1:1, 1:2) įveikė Slovakiją. Čekai pirmavo net 4:0, tačiau jų varžovai atsakė trim įvarčiais iš eilės ir atkūrė intrigą. Ją čekai panaikino tik paskutinę minutę, kai pasižymėjo į tuščius vartus.

Nugalėtojų gretose du kartus pasižymėjo Romanas Červenka (7:22 ir 35:41), po įvartį pridėjo Alešas Hemsky (6:53), Davidas Krejcis (17:03) ir Tomašas Pelekanecas (59:51).

Slovakus gelbėti mėgino du įvarčius pelnęs Marianas Hossa (38:57 ir 47:20), vieną taiklų smūgį atlikęs Tomašas Surovy (48:51).

Visos ketvirtfinalio poros:

Švedija – Slovėnija

Suomija – Rusija

Kanada – Latvija

JAV – Čekija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (966)