Ypač džiaugėsi pasaulio čempionės Vokietijos dviratininkės, kurios debiutavo šioje olimpiadoje .

Nors vokietės rungties finale nusileido dukart pasaulio rekordą gerinusioms Kinijos sportininkėms, tačiau kinės pažeidė varžybų reglamentą ir buvo diskvalifikuotos.

Bronzos medaliai įteikti Australijos dviratininkėms, kurios mažajame finale nugalėjo ukrainietes.

Šioje rungtyje ketvirtadienį moterys net trissyk gerino pasaulio rekordą. Pradžioje britės Victoria Pendleton ir Jess Varnish kvalifikacijoje du ratus įveikė per 32,526 sekundės ir 0,23 sekundės pagerino nuo balandžio mėnesio vokietėms Kristinai Vogel and Miriam Welte priklausiusį pasiekimą, o po kelių akimirkų rekordininkėmis tapo kinės Gong Jinjie ir Guo Shuang, sugaišusios 32,447 sekundės.

Trečiąsyk kinės gerino pasaulio rekordą finale, tačiau jis buvo anuliuotas.

Dusyk pasaulio rekordą gerino ir olimpiniais čempionais tapę Didžiosios Britanijos vyrai. Pradžioje kvalifikacijoje Philipas Hindesas, Jasonas Kenny ir Chrisas Hoy'us tris treko ratus įveikė per 42,747 sekundės ir 0,167 pagerino vokiečiams priklausiusį rekordą, o po to finale ta pati trijulė sugaišo jau tik 42,600 sekundės ir, nugalėję prancūzus, apgynė čempionų titulus.

Bronzos medaliai, kaip ir prieš ketverius metus Pekine atiteko Vokietijos komandinio sprinto meistrams.

Dar viena pasaulio rekordas ketvirtadienį buvo pagerintas komandų persekiojimo lenktynėse. Britai - Edas Clancy, Stevenas Burke'as, Peteris Kennaughas ir Geraintas Thomas 4 km numynė per 3 minutes 52,499 sekundės ir 0,796 sekundės pagerino patiems nuo balandžio priklausiusį pasiekimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)