I. Ardišauskaitė moterų asmeninėse 1,3 km sprinto lenktynėse startavo 61-u numeriu, distancijoje užtruko 2:55.24 min. ir finišavo 62-a. Ją iš žemiau startavusių varžovių aplenkė bulgarė Antonija Grigorova-Burgova ir rumunė Timea Sara, tačiau mūsiškė buvo greitesnė už 7-tą pagal skirstymą lenkę Sylwią Jaskowiec, kuri trasoje nugriuvo.

Lietuvė, kuri geriausią laiką pademonstravusiai norvegei Maiken Caspersen Fallai (2:32,07 min.) pralaimėjo 23,17 sek., po finišo teigė esanti nepatenkinta savo pasirodymu, o trasoje jautėsi ne taip gerai, kaip norėjo.

Atrankos varžybose dalyvavo 67 sportininkės. Į ketvirtfinalį pateko 30 geriausių.

V. Strolia tarp 86 dalyvių vyrų startavo 73-ias. Jis 1,8 km ilgio trasoje sugaišo 3:55,48 min., užėmė 70-tą vietą ir nuo lyderio norvego Olos Vigeno Hattestado (3:28,35 min.) atsiliko 27,13 sek. Tiesa, mūsiškis viena pozicija aplenkė Latvijos slidininką Janį Paipalį, finišavusį 71-oje vietoje.

Antras atrankoje buvo rusas Sergejus Ustiugovas (3:30,26 min), trečias – italas Federico Pellegrino (3:30,38 min.).

I. Ardišauskaitė ir V. Strolia olimpinėse žaidynėse dar startuos atitinkamai 10 km ir 15 km rungtyje klasikiniu stiliumi.

Vytautui prieš olimpiadą buvo keliamas tikslas užimti 45−60 vietą, o Ingridai, kuri nesitikėjo patekti į olimpiadą, – 40−50.

DELFI primena, kad I. Ardišauskaitė negalėjo startuoti skiatlono rungtyje (7,5 km klasikiniu stiliumi ir 7,5 km laisvuoju) perskaičiavus Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) reitingo taškus. Jų I. Ardišauskaitei pritrūko. Lietuvei tai buvo didelis smūgis, nes ji intensyviai rengėsi skiatlono varžyboms.

Tuo metu V. Strolia savaitgalį vykusioje 30 km skiatlono rungtyje iš distanciją baigusių sportininkų finišavo paskutinis – 67-tas. Tiesa, lietuvis užėmė galutinę priešpaskutinę vietą, nes korėjietis Jun-Ho Hwangas buvo priverstas pasitraukti iš trasos, kai varžovai jį aplenkė ratu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)