Išsamią priešolimpinių ir olimpinių rezultatų nuo 1952 metų analizę atlikę Danielis Džonsonas (Daniel Johnson) ir Eiferis Elis (Ayfer Ali) pagarsėjo po Sidnėjaus olimpiados - jų sudarytos prognozės pasitvirtino 96 proc.

Jų prognozės pagrindas - ne olimpinių žaidynių sporto talentai, o duomenys iš tokių sričių kaip ekonomika, politika, klimatas, o pagrindinis kriterijus - šalies nacionalinės pajamos.

Harvardo mokslininkai spėja, kad Solt Leik Sityje medalius laimės 22 šalių olimpiečiai, o lyderių šešetukas bus toks: Vokietija - 31 medalis (iš jų aukso - 11), Rusija - 21 (10), JAV - 20 (7), Norvegija - 20 (6), Austrija - 16 (4), Suomija - 14 (4).

Šias prognozes jau galima ir pakomentuoti. Per trečdalį žaidynių (iki ketvirtadienio) apdovanojimus pelnė jau 20 valstybių atstovai, vokiečiai jau turi 12 medalių (4 aukso), tuo tarpu rusai - tik 5 (1), o norvegai viršija aukso lūkesčius, jau iškovoję 5 čempionų titulus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją