Septintame plaukime lietuvė ties trečia žyma buvo šešta, bet finišą pasiekė 13-a ir bendroje įskaitoje iš šeštos vietos smuktelėjo į septintą. Plaukimą netikėtai laimėjo argentinietė Lucia Falasca.

Aštunto plaukimo starte G. Scheidt buvo tik 28-a, bet vėliau pagerino savo poziciją ir finišavo 21-a. Šiame plaukime netikėtumą pateikė japonė Manami Doi. Jai pavyko tapti plaukimo nugalėtoja.

Po plaukimų teisėjai išnagrinėjo protestus ir diskvalifikavo Londono olimpiados čempionę bei Pekino olimpiados bronzos medalio laimėtoją kinę Lijia Xu. Dėl to Gintarė septintame plaukime pakilo į 12-ą vietą.

Gintarė, atmetus prasčiausią rezultatą, turi 67 baudos taškus. Nuo trečioje vietoje esančios airės Annalise Murphy ją skiria 23 baudos taškai.

Pirmauja praėjusių metų pasaulio čempionė danė Anne-Marie Rindom (30 b. tšk.), o antrą vietą užima 2011 ir 2014 metų pasaulio čempionė olandė Marit Bouwmeester (40 b. tšk.). Ketvirtoje pozicijoje – 2013 metų pasaulio vicečempionė suomė Tuula Tenkanen (52,6 b. tšk.).

Lietuvos buriuotoją, kuri po trijų plaukimų buvo pakilusi į ketvirtą poziciją, dar lenkia švedė Josefin Olsson (57 b. tšk.) ir Londono olimpiados bronzos medalio laimėtoja belgė Evi van Acker (60 b. tšk.).

Varžybose dalyvauja 37 buriuotojos.

Pirmas dešimtukas (po aštuonių plaukimų):

1. Anne-Marie Rindom (Danija) - 30 b. tšk.
2. Marit Bouwmeester (Nyderlandai) - 40
3. Annalise Murphy (Airija) - 44
4. Tuula Tenkanen (Suomija) - 52,6
5. Josefin Olsson (Švedija) - 57
6. Evi van Acker (Belgija) - 60
7. Gintarė Scheidt (LIETUVA) - 67
8. Alison Young (Didžioji Britanija) - 74
9. Veronika Kozelska Fenclova (Čekija) - 77
10. Paige Railey (JAV) - 80.

Gintarė po pirmos varžybų dienos (1-2 plaukimų) buvo 21-a, po antros (3-4 plaukimų) – septinta, o po trečios (5-6 plaukimų) – šešta.

Paskutiniai du plaukimai, po kurių paaiškės dešimt finalinių (medalių) lenktynių dalyvių, vyks šeštadienį nuo 19.15 val. Lietuvos laiku.

Taškai buriavime skaičiuojami sudedant užimtas vietas. Kas turi mažiau taškų, t.y. daugiau aukštesnių vietų, tas ir pirmauja. Medalių plaukime baudos taškai bus dvigubinami. Jei sportininkė užims pirmą vietą, gaus du taškus, jei dešimtą – 20 taškų.

2012 metų pasaulio čempionė G. Scheidt, kuri yra ištekėjusi už Brazilijos buriavimo legendos Roberto Scheidto, dalyvauja trečioje savo olimpiadoje. Pekino žaidynėse ji iškovojo sidabro medalį, o Londone užėmė šeštą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)