Pagal dziudo varžybų reglamentą po pralaimėjimo sportininkas gali tęsti kovą tik tuo atveju, jeigu jo skriaudikas laimi savo kitą kovą. Tačiau Izraelio atstovas po pusvalandžio vykusioje savo antrojoje kovoje beviltiškai pralaimėjo tamsiaodžiui JAV kovotojui Taraje'ui Williams-Murray'ui (Tarachei Viljams-Miurėjui), kuris iškovojo pergalę "ippon" veiksmu likus iki dvikovos pabaigos daugiau nei dviem minutėms.

24 metų A.Techovo ir metais jaunesnio G.Jakutielio kova buvo pati pirmoji olimpiniame dziudo turnyre, nes burtai lėmė, kad tarp 33 šios kategorijos dalyvių būtent jiems vieniteliams teko grumtis pirmajame rate.

Dvikova praktiškai buvo nulemta jau aštuntąją sekundę, kai Izraelio atstovas ryžtingu veiksmu gavo "wazari" įvertinimą - tai jau pusė pergalės. Varžovas pranoko mūsiškį ryžtingumu ir jau neišleido iniciatyvos. Kovos pabaigoje Izraelio kovotojas dar gavo "koka" įvertinimą ir buvo pelnytai paskelbtas nugalėtoju, o mūsiškiui beliko laukti.

Deja, laukimas atnešė tik nusivylimą - po nelengvos dvikovos dar nespėjęs atsigauti G.Jakutielis buvo lėtesnis už amerikietį ir pralaimėjo.

Beje, Atėnuose viešintis Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas iš pradžių ketino stebėti dziudo varžybas, tačiau šeštadienį pasirinko kitą pramogą. Užtat A.Techovo pasirodymą stebėjo visi Lietuvos sporto vadovai - LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas ir generalinis sekretorius Vytautas Zubernis bei kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Vytas Nėnius.

Iškart po dvikovos Albertas buvo sugniuždytas, priblokštas ir nusivylęs.

Juolab, kad varžovas buvo pažįstamas iš ankstesnių varžybų ir tikrai įveikiamas.

"Praleidau paėmimą ir pats suklupau", - sakė imtynininkas, kuris praleido lemiamu tapusį varžovo veiksmą jau aštuntąją sekundę.

Paklaustas, ar turėjo įtakos tai, kad dziudo turnyre teko kovoti pačiam pirmajam, jis sutiko, kad tai kažkiek sutrikdė.

"Gal nenusiteikiau taip, kaip reikėjo, taip ir išėjo viskas", - nusivylęs kalbėjo A. Techovas.

Jis buvo pasiryžęs bet kokia kaina siekti pergalės kitoje kovoje, tačiau specifinės varžybų taisyklės užkirto tam galimybę.

Sportininko treneris ir tėvas Eduardas Techovas irgi buvo nusivylęs ir nenorėjo nieko komentuoti, kol nebuvo žinoma, kaip pasibaigs Izraelio atstovo kova su amerikiečiu. "Beliko tik melstis", - sakė jis Lietuvos olimpinės misijos vadovo pavaduotojui Kaziui Steponavičiui. Deja, maldos nepadėjo.

K. Steponavičiaus nuomone, dvikova buvo pralaimėta taktiškai. Mūsiškis buvo nusiteikęs atsargiai kovai, o varžovas staigiai atakavo ir tai pasiteisino.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją