Distanciją A. Navickas įveikė per 5 min. 10,21 sek. ir antrą kartą parolimpiados metu pagerino asmeninį rekordą – pirmą varžybų dieną jo rezultatas buvo 5 min. 10,24 sek.

B finalą laimėjo ir galutinėje rikiuotėje septintą vietą užėmė olandas Alexanderis van Holkas (5:04,94).

„Į šį finalą suėjo visas dvejų metų pasiruošimas. Tai jau nebebuvo kur taupyti jėgų ir atidaviau visas jėgas. Smagu, kad paskutinius 250 metrų buvau greičiausias. Po ketverių metų būsiu dar greitesnis“, – po finalo sakė vienas iš jauniausių parolimpiados irkluotojų A. Navickas.

Irklavimas – nauja parolimpinė sporto šaka Lietuvoje. Italijoje specialiai gaminta A. Navicko valtis į Rio de Žaneirą buvo atplukdyta prieš porą mėnesių, kartu su Lietuvos olimpiečių laivais, tad visą vasarą parolimpietis treniravosi su senesnio modelio valtimi.

„Rezultatu labai džiaugiuosi. Anksčiau visi čia esantys mane aplenkdavo, o dabar džiaugiuosi, kad savo grupėje aplenkiau du stiprius irkluotojus“, – sakė A. Navickas.

Sekmadienį jėgas dar bandys vienintelė Lietuvos parolimpinės delegacijos moteris Ramunė Adomaitienė, dalyvausianti šuolių į tolį varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)