LKL pradėjo vidinį tyrimą, po kurio paaiškės šių rungtynių data ir laikas. Daugiau informacijos žadama pateikti artimiausiu metu.

„Bet kokia informacija ir įtarimai, kad mūsų čempionato rungtynės gali būti parduotos ar kitaip klastojamas jų rezultatas, yra tiriama, ir mes jos tikrai nepraleisime pro akis. Jeigu paaiškėtų, kad klubai yra įsivėlę į lažybas, lyga bus negailestinga ir jiems grės rimtos baudos ir diskvalifikacijos“, – lkl.lt puslapiui teigė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Įtarimai, kad mačas tarp gali būti parduotas, ketvirtadienį pirmiausia išplito lažybų rinkoje. Lietuviškos lažybų kontoros išbraukė rungtynes tarp „Nevėžio“ ir „Mažeikių“ iš savo pasiūlos, jomis pasekė ir kai kurie didieji tarptautiniai lažybų tarpininkai, pavyzdžiui, „Bwin“.

DELFI žiniomis, taip pasielgta pastebėjus neįprastai dideles sumas, iš kurių lažintasi dėl šio mačo baigties.

Kitos užsienio kontoros paliko įtartiną mačą savo pasiūloje, bet koeficientai vos per kelias valandas pasikeitė drastiškai. Dar ketvirtadienio rytą rungtynių favoritu laikytas „Nevėžis“, o autsaideriais – paskutinę vietą LKL užimantys Kėdainių klubo varžovai.

Bet žaibiškai augant sumoms, statomoms už „Nevėžio“ pralaimėjimą, situacija apvirto aukštyn kojomis: koeficientas lažinantis už mažeikiškių sėkmę susitraukė nuo 3,5 iki 1,5.

Primename, kad „Nevėžio“ pavadinimas nebe pirmą kartą šiame sezone linksniuojamas lažybų kontorų. Triukšmas kilo ir po gruodžio 15 d. Kėdainiuose vykusios dvikovos su Klaipėdos „Neptūnu“, kurią šeimininkai pralaimėjo 73:116.

Dar prieš rungtynių pradžią Lošimų priežiūros tarnyba sulaukė vienos lažybų kontoros perspėjimo dėl gluminančių statymų. Lažybų rinkos prievaizdai iškart kreipėsi į LKL ir Lietuvos krepšinio federaciją (LKF), bet abi organizacijos tik patrūkčiojo pečiais: esą krepšinyje pasitaiko visokių stebuklų.

Tuomet pasitenkinta vidiniu tyrimu, kurį atliko pats „Nevėžis“ – jokių tyčinių žaidėjų pastangų specialiai pralaimėti triuškinančiu skirtumu klubo vadovai nepastebėjo.

DELFI žiniomis, skolų slegiamas „Nevėžis“ metų pradžioje buvo arti bankroto ribos – atlyginimų negavę trys buvę komandos krepšininkai ruošėsi kreiptis į teismą dėl bankroto procedūros. Klubas jiems buvo įsiskolinęs apie 50 tūkst. eurų.

Bet praėjusį mėnesį pasiektas taikos susitarimas dėl skolų mokėjimo grafiko, ir žaidėjai sulaukė pirmosios įmokos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)