H. Žustautas finišo liniją kirto per 39,832 sek., o ispanas atsiliko 0,062 sek. Bronzos medalį laimėjo lenkas Oleksejus Koliadychas (40,166 sek.).

„Mačiau, kad kova vyksta labai atkakli, jaučiau, kad turėčiau būti ant prizininkų pakylos ir tikrai labai apsidžiaugiau, kai pamačiau, kad laimėjau, – po triumfo kalbėjo H. Žustautas. – Tokios pergalės nedideliu skirtumu tik dar saldesnės.“

H. Žustautas šioje distancijoje iškovojo jau antrą Europos čempiono titulą.

„Visada esu maksimalistas. 200 m yra 200 m. Nevažiuoju kovoti dėl medalio. Važiuoju kovoti dėl aukso. Pernai buvau trečias, nebuvai labai laimingas, – kalbėjo kanojininkas. – Kai groja Lietuvos himnas, jausmas neapsakomas, didžiulis kaifas.“

Paprašytas paskaičiuoti medalius tarptautinėse varžybose, lietuvis sakė, kad jų galėtų būti per dešimt.

„Medalių neskaičiuoju. Kiekvienos varžybos – nauja istorija. Pirmu takeliu šiandien kovojau. Galima sakyti su savimi kovojau, nes irkluoju vienas. Prisiversti tai daryti iki galo, sudėtinga psichologiškai. Čia daug lemia smulkmenos. Džiaugiuosi, kad pavyko tą valties nosį įkišti“, – sakė H. Žustautas.

Dar vieną medalį lietuviai laimėjo dvivietės baidarės 200 m A finale – Artūras Seja ir Ignas Navakauskas finišo liniją kirto treti iš laimėjo bronzinį apdovanojimą.

Lietuviai distanciją įveikė per 31,678 sek. ir nuo čempionais tapusių italų atsiliko 0,016 sek. Sidabrą laimėjo lenkai.

Praėjusių metų Europos čempionate I. Navakauskas su A. Seja šioje distancijoje laimėjo sidabrą.

 Artūras Seja ir Ignas Navakauskas / FOTO: bki.lt

Baidarių keturviečių 500 m A finale Simonas ir Mindaugas Maldoniai, I. Navakauskas bei A. Seja liko šeštoje vietoje. Lietuviai distanciją įveikė per 1 min. 21.121 sek. ir nuo čempionais tapusių vokiečių atsiliko 0,839 sek.

„Labai kovingas finalas. Žinojome, kad konkurencija labai didelė, kovojome, pritrūko labai mažai. Per pakartojimą žiūrėjome, iš akies sunku apčiuopti. Esame truputį nuliūdę, bet tuo pačiu džiaugiamės, nes iki prizo tikrai nedaug trūko. Su kiekvienu startu vis geriau pasirodome, mažiname atsilikimą nuo lyderių. Tai mus motyvuoja. Šansų patekti į olimpines žaidynes tikrai yra“, – kalbėjo S. Maldonis.

Šeštadienį Europos čempionato finale vienviečių baidarių 5000 m varžybose dar turėjo startuoti Ričardas Nekriošius, tačiau dėl liūties organizatoriai šios rungties startą atidėjo į sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją