Dėl dviejų bilietų į aukštesnį divizioną Šiauliuose varžysis Belgijos, Slovakijos, Škotijos, Šveicarijos, Rusijos, Ukrainos ir Velso nacionalinės komandos.

Vaidoto Vaičeliūno vadovaujama Lietuvos rinktinė Šiauliuose vyksiančio čempionato B grupėje kovos su Belgijos, Šveicarijos ir Velso ekipomis. Sausio 24-ąją mūsiškės susitiks su belgėmis (12.50 val.) ir šveicarėmis (19.00 val.), o sausio 25-ąją - su valėmis (11.20). Lietuvos rinktines rungtynes tiesiogiai transliuos „SportoTV.lt“.

Dvi geriausios pirmojo grupių etapo komandos pateks į lemiamą varžybų fazę, kurioje komandos bus suskirstytos į dvi naujas grupes, kurios kovos dėl 1-4 ir 5-8 vietų.

Čempionate, anot Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidento Leonardo Čaikausko, keliami aukščiausi tikslai.

„Komandos tikslas - pirmasis ketvertas. Toliau, be abejo, reikėtų kovoti dėl vienos iš pirmųjų dviejų vietų ir kelialapio į elito grupę. Varžovės stiprios, tačiau su treneriais manome, kad viskas yra įmanoma“, - teigė L. Čaikauskas.

Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinės žygį Europos elito diviziono link stebėkite jau rytoj nuo 12:50 val. internetinės sporto televizijos „SportoTV.lt“ eteryje.