Dopingo vartojimu įtariama Rusijos plaukimo žvaigždė buvo įtraukta į oficialią šalies rinktinės sudėtį 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms, bet R. Meilutytės trenerio tokia įvykių seka nenustebino.

„Iš šalies, kuri „treniruoja“ futbolo chuliganus ir kurios Sporto Ministras padėkoja jiems „už šalies garbės ginimą“, kodėl turėtume tikėtis kažko kito?“, – retoriškai rusų sprendimą feisbuke komentavo J. Ruddas, turėdamas omenyje rusų sukeltas riaušes Euro 2016 čempionato Prancūzijoje metu.

DELFI primena, kad toks sprendimas dėl 24-erių metų J. Jefimovos buvo priimtas po to, kai Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) panaikino rusei skirtą laikinąją diskvalifikaciją, nes į preliminarų Rusijos plaukimo rinktinės kandidatų sąrašą J. Jefimova prieš tai nebuvo įtraukta.

Vyriausiasis Rusijos plaukimo rinktinės treneris Sergejus Kolmogorovas įsitikinęs, kad R. Meilutytės konkurentė tikrai dalyvaus Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„J. Jefimovos įtraukimas į sąrašą – ne netikėtumas, ji buvo įtraukta tarp plaukikų laikantis visų atrankos taisyklių. Laikino suspendavimo nuėmimas Julijai reiškia, kad sportininkė gali treniruotis ir dalyvauti bet kuriose varžybose. Jeigu ji bus diskvalifikuota, tuomet bus išbraukta iš sudėties ir joje daugiau kitų pakeitimų nebus. Tačiau manau, kad apie tai nėra jokios prasmės kalbėti. Aš turiu informacijos ir esu įsitikinęs, kad viskas bus tvarkoje – Julija galės dalyvauti olimpinėse žaidynėse“, – agentūrai TASS pareiškė S. Kolmogorovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)