Pernai čempionas buvo greitesnis (19 min. ir 47 sek.). V. Aleliūno nuomone, tam įtakos turėjo skirtingos oro sąlygos. Naktį į antradienį miške pasnigo, trasa tapo minkštesnė, slidesnė.

„Galbūt ir per greitai startavome“, – sakė sportininkas, kuriam kartu su kitais teko įveikti bent šešias kalvas – trasos bendras palikimas siekia apie 110 metrų. Tačiau čempionas išskyrė ne įkalnes, o staigias pakalnes ir BMX kalnelius primenančią atkarpą.

Nuo čempiono nedaug atsiliko kitas tituluotas orientacininkas vilnietis Donatas Mickus („S-Sportas“, 20 min. 21 sek.). Trečias buvo bėgikas Linas Šalkauskas („Lukas“, 21 min. 52 sek.).

Moterų grupėje nugalėjo kaunietė Eglė Sakalaitė (26 min. 17 sek.), antra buvo šiaulietė Miglė Mikalonytė (27 min. 36 sek.), o trečia finišavo kaunietė Edita Pociutė Kurlavičienė („S-Sportas“, 28 min. 58 sek.).

Įspūdingą rezultatą pasiekė 13-metė šiaulietė BMX dviratininkė Vėja Baškytė (SM „Dubysa“), kuri nugalėjo merginų (M19) grupėje – 30 min. 6 sek. ir aplenkė ne vieną suaugusiųjų grupės dalyvį.

V19 grupės nugalėtojas – Adomas Repšys (KKSC, Panevėžys) – 24 min. 54 sek.

Tarp veteranų greičiausi buvo šiaulietė Irena Vidžiūnienė („Sakas“, 33 min. 26 sek.) ir Svajūnas Ambrazas („S-Sportas“, 21 min. 8 sek.). Jo rezultatas bendroje įskaitoje – trečias.

Vyrų ir moterų grupės čempionai apdovanoti miško trasai tinkamais ASICS sportiniais bateliais, kiti nugalėtojai ir prizininkai – specialiai jiems iškeptu Gudelių pyragu ir rėmėjų prizais. Prizai išdalyti ir loterijoje pagal dalyvių numerius. Visus dalyvius šildė ir stiprino arbata, riestainiai.

Po varžybų jų organizatorius klubo „S-Sportas“ lyderis S. Ambrazas pasidžiaugė, jog krosas, nors ir sunkus, yra jau laukiamas, jam dalyviai ruošiasi ir žino, ko tikėtis. Šiemet varžybos sutraukė per 160 dalyvių, gausi buvo vaikų grupė, kuri bėgo pusės kilometro atkarpą.

Krosas organizuojamas, kai žiema pagaili sniego ir negalima rengti slidinėjimo čempionato. Bet šiauliečių tradicija Vasario 16-ą rinktis į varžybas išsaugoma jau šeštus metus iš eilės.

Žiemos krosas – pirmasis „S-Sporto“ taurės etapas. Kitos varžybos vyks kovo 20-ą dieną. Tai bus lenktynės „Aplinkui Rėkyvos ežerą“. Beveik 12 kvadratinių kilometrų ploto ežerą teks įveikti bėgte arba dviračiu. Čia dalyvius traukia pelkės trasa, nenuspėjamos kliūtys ir kiti sunkumai ar nuotykiai.