Lenktynės vyks rugpjūčio 8-11 dienomis Palangoje. Planuojama, kad šiemet 1000 km distancijoje varžysis 30 automobilių. Penkios komandos atvyks iš Latvijos. Laukiame svečių iš Skandinavijos ir Rusijos.

Antrąjį kartą pajūryje rengiamos 1000 km lenktynės įtrauktos į Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) pripažintų tarptautinių lenktynių kalendorių. Renginiu susidomėjo ir televizijos kanalas "Eurosport".

Čempionato organizatoriaus "Promosporto" atstovas Darius Grinbergas spaudos konferencijoje sakė, kad Palangoje esanti lenktynių trasa bus tokia pat, kaip ir pernai. Trasos įrengimui bus sunaudota tiek gelžbetonio blokų, kiek jų reikėtų 4-iems blokiniams namams pastatyti.

12 valandų truksiančiose lenktynėse dalyvaus ir pernykštis nugalėtojas Vytautas Venskūnas. Kaip ir pernai, jis važiuos "Porsche" automobiliu.

Pernykščiai antrosios vietos laimėtojai - klubo "Gardėsis" nariai - šių metų čempionate dalyvaus su dyzeliniu "Volkswagen Golf" markės automobiliu. Komanda "Los Patrankos" (pernai vadinosi "Anūkėlis"), praėjusiose lenktynėse likę treti, lenktyniaus "Audi RS4" automobiliu.

Latviai Palangoje puikuosis nauju "Opel Astra" automobiliu, kuriuo viena po kitos pergalės skinamos Baltijos šalių varžybose.

Pernykštis čempionas V.Venskūnas teigė, kad nors daugumos komandų automobiliai nauji ir galingi, nugalės tas automobilis, iš kurio pergalės niekas nesitiki.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją