Taryba rekomendavo ordinų kancleriui Giedriui Krasauskui kreiptis į bėgikę su siūlymu grąžinti valstybės ordiną. Ž. Balčiūnaitė sako jį atiduosianti savo noru, rašo "Lietuvos rytas".

"Sportuoju ir Lietuvą garsinu nuo 17 metų, todėl įsivaizdavau, kad tas ordinas – visų mano nuopelnų per visą karjerą įvertinimas. Maniau, kad Prezidentūra nežengs šio žingsnio. Jei taip man pasakyta – sugrąžinsiu apdovanojimą. Nereikės nieko per prievartą daryti – aš ordiną grąžinsiu savo noru", - teigė sportininkė.

Po triumfo 2010-ųjų Europos lengvosios atletikos čempionate Ž.Balčiūnaitei buvo įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius.

Bet po dopingo testų analizės kilus įtarimų, 2010-ųjų rugsėjo 6-ąją Europos čempionė buvo suspenduota. 2011-ųjų balandžio 5-ąją Ž.Balčiūnaitei buvo skirta dvejų metų diskvalifikacija ir atimtas Europos čempionato aukso medalis, o sportininkė turėjo grąžinti ir valstybės skirtą 20 tūkst. litų premiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)