O. Charlan tapo tarptautinio atgarsio susilaukusios istorijos heroje, kai po pergalės planetos pirmenybėse atsisakė paspausti ranką Anai Smirnovai.

Rusė tuomet pusvalandį nesitraukė nuo fechtavimo takelio ir įkalbėjo organizatorius diskvalifikuoti varžovę, kurią kaltino etiketo nepaisymu.

Didelio palaikymo viešojoje erdvėje susilaukusi O. Charlan vėliau buvo sugrąžinta į komandų varžybas, o Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomasas Bachas asmeniškai pažadėjo pasirūpinti ukrainietės patekimu į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Tautiečių už principingą laikyseną išgirta fechtuotoja simpatijų užsitarnavo ir fronte kariaujančiose pajėgose.

„Tai buvo labai netikėtas susitikimas. Kažkada tikrai galvojau, kad būtų puiku kada nors jį (V. Zalužną – Delfi) sutikti. Toks stiprus charakteris. Ir tai įvyko. Aš jam padovanojau kardą, kuriuo kovojau prieš rusę. Jis atiteko Zalužnui, o kaukė – mūsų kariams 47-oje brigadoje“, – sakė keturiskart pasaulio čempionė.

„Dabar nebeturiu nieko, turėsiu nusipirkti naują įrangą, – juokėsi ukrainietė. – Tačiau tokios akimirkos neįkainojamos. Mūsų susitikimas buvo puikus. Kad ir kaip keista, daug kalbėjome apie fechtavimą. Jis manęs klausė apie tai, ką fechtavimas man reiškia, kaip pradėti juo užsiimti ir kaip pritraukti vaikus į šį sportą.“

Tuščiomis po susitikimo su kariuomenės vadu neliko ir O. Charlan. V. Zalužnas įteikė jai pasirašytą Ukrainos vėliavą.

„Jis man davė vėliavą ir kitų suvenyrų. Nuo šiol į visus turnyrus su savimi ją vežiosiuosi, nes ji tiesiog nuostabi. Ji bus mūsų komandos talismanas“, – dėmesiu džiaugėsi O. Charlan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją