„Aš galvojau, kad esu aštunta ir turėsiu dar tris metimus. Net nepamačiau, kada mane spėjo aplenkti“, – vėlų trečiadienio vakarą grįžusi į Lietuvą prisipažino 28-erių disko metikė.

Kad patektų į aštuntuką ir gautų dar tris metimus Z. Sendriūtei pritrūko vos 17 centimetrų. Identiškoje situacijoje lietuvė buvo atsidūrusi ir pernai Londono olimpinėse žaidynėse, kai taip pat užėmė 9 vietą, bet vėliau kilstelėjo viena pozicija aukštyn diskvalifikavus vicečempionę Darją Piščalnikovą.

Prieš pasaulio čempionatą Z. Sendriūtė buvo vadinama didžiausia Lietuvos viltimi iškovoti medalį, nes šiemet diską buvo numetusi ir 65,97 metro, tačiau finale prie šio rezultato priartėti nepavyko – 62,54 m.

Dieną prieš vykusioje kvalifikacijoje lietuvė jau pirmu bandymu parodė geriausią rezultatą tarp visų atlečių – 64,16 m.

Ir nors tapo pirmąja Lietuvos disko metike, kuri pasaulio čempionate užėmė aukštesnę vietą nei vyras, Z. Sendriūtė šiuo pasiekimu nesidžiaugė.

Prieš pirmenybes ji vylėsi pagerinti asmeninį rekordą, o toks rezultatas būtų garantavęs bronzą.

„Turėjau šokių tokių sveikatos problemų, tad kvalifikaciją turėjau įveikti pirmu metimu arba jos visai nebūčiau įveikusi. Kai tai pavyko, kilo noras tą patį rezultatą parodyti, o gal pagerinti, ir finale. Tačiau, kaip žinote, kvalifikacija yra viena, o finalas visai kas kita. Viskas susidėjo ir taip gavosi“, – apgailestavo Z. Sendriūtė.

Artimiausią savaitę ji žada ilsėtis, o tada – vėl į treniruotes, nes laukia sezono pabaiga. Rugsėjo 6 dieną disko metikės laukia paskutinis „Deimantinės lygos“ etapas.

Šiose varžybose Z. Sendriūtė su 4 taškais kol kas užima 4 vietą, bet nuo amerikietės Gia Lewis-Smallwood atsilieka vos taškus, o kubietės Yarelis Barrios – dviem.

Tuomet dar lauks varžybos Berlyne, Zagrebe.