Disko metikė Zinaida Sendriūtė Belgijoje įrankį geriausiu antruoju bandymu nuskraidino 62,05 m ir liko penkta, o "Deimantinės lygos" galutinėje rikiuotėje su 4 taškais užėmė ketvirtąją vietą.

Moterų disko metimo nugalėtoja jau buvo žinoma anksčiau. Belgijos sostinėje kroatė Sandra Perkovič numetė diską 67,04 m ir pratęsė pergalių seriją. Laimėjusi visas septynias šių metų "Deimantinės lygos" varžybas ji surinko 32 taškus ir net 23 taškais aplenkė antroje vietoje likusią amerikietę Gią Lewis-Smallwood, kuri penktadienį Belgijoje taip pat liko antra - 64,82 m.

Trečia Briuselyje liko prancūzė Melina Robert-Michon (63,45 m), o trečiąją vietą galutinėje 2013 metų "Deimantinės lygos" rikiuotėje užėmusi kubietė Yarelis Barrios (63,02 m) tenkinosi ketvirtąja pozicija.

Pirmą kartą šiemet "Deimantinė lygos" šiais metais startavusi šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė penktadienį įveikė 1,87 m aukštį ir su ruse Irina Gordejeva pasidalijo septintąja vieta tarp dešimties dalyvių.

Tai buvo šeštos Airinės Palšytės "Deimantinės lygos" varžybos. Geriausiai jai sekėsi praėjusiais metais Šanchajuje ir Londone, kur užėmė šeštas vietas.

Šuolininkių į aukštį sektoriuje penktadienį visas tris prizines vietas iškovojo tokia pat tvarka ir galutinėje šios rungties "Deimantinės lygos" varžybų įskaitoje išsirikiavusios rusės Svetlana Školina (2,00 m), Ana Čičerova (1,98 m) bei švedė Emma Green Tregaro (1,96 m).

Iki šiol "Deimantinėje lygoje" tarp lietuvių aukščiausias vietas savo rungtyse yra užėmęs disko metikas Virgilijus Alekna - 2011 metais jis buvo pirmas, o pernai - antras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją