Pirmoje grupėje pirmadienį svarbiausias mūšis vyko tarp šeimininkų vokiečių bei Kroatijos rinktinių. Atkakliame ir nerezultatyviame mūšyje pergalę pasiekti pavyko Vokietijos rinktinei, kuri turėjo 19 tūkstančių sirgalių užnugarį.

Pirmasis susitikimo kėlinys baigėsi lygiosiomis 11:11, o rungtynes vokiečiai laimėjo minimalia persvara (22:21). Ši Vokietijos pergalė kelią į pusfinalį atvėrė ne tik jiems patiems bet ir Prancūzijos rankininkams.

Po 7 taškus turinčių Prancūzijos ir Vokietijos rinktinių per paskutinį turą pavyti jau niekas negali. 3-4 vietas užimančios Ispanijos ir Kroatijos rinktinės turi po 4 taškus ir nutolusių lyderių jau nebegali. Penktą vietą grupėje su dviem taškais užima brazilai, šešti mūsų rinktinę eliminavę islandai.

Paskutinę grupės varžybų dieną Brazilija susitiks su Islandija, Prancūzija su Kroatija, o Vokietija su Ispanija.

Antroje grupėje kova dėl patekimo į pusfinalį vis dar nebaigta ir čia viskas spręsis paskutinių rungtynių metu. Nors danai kol kas yra vienintelė rinktinė, kuri dar šiame čempionate nepajuto nesėkmės kartėlio, tačiau net ir jie ramiai jaustis negali. Paskutiniame mače Egiptą 26:20 nugalėję danai turi 8 taškus, o 2-3 vietas užimančios Švedijos ir Norvegijos rinktinės po 6.

Pirmadienį Norvegijos ir Švedijos rinktinės susitiko tarpusavyje. Vietą pusfinalyje galėję užsitikrinti švedai Norvegijos rankininkams nusileido rezultatu 27:30 (17:14).

Vis tik, maksimalaus tikslo norvegams pasiekti nepavyko. Tam, jog būtų nepriklausomi nuo kitų rezultatų norvegams reikėjo pergalės 4 įvarčiais (būtent tokiu skirtumu jie pralaimėjo danams.

Paskutiniajame ture Norvegijos rinktinė susitiks su 3 taškus turinčia ir ketvirtą vietą užimančia Vengrijos rinktine, o Švedijos ir Danijos rinktinės žais tarpusavyje. Egipto ir Tuniso rinktinės kovos dėl penktosios vietos grupėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)