Įvairūs papildomi žaidimai, siurprizai ir pramogos užtikrins gerą nuotaiką.

LMBL narės visas norinčias mielai pamokys ar pakonsultuos biliardo klausimais. Tikimasi sulaukti maždaug pusšimčio dalyvių iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus ir kitų Lietuvos miestų.

Nuo 2010 metų kasmetines „M8 taurės“ varžybas organizuoja LMBL. Ji buvo įsteigta siekiant populiarinti biliardą kaip sporto šaką tarp Lietuvos moterų. Pasak dabartinės LMBL prezidentės Neringos Rimšelienės, „M8 taurė“ – tai vienas iš prioritetinių šios lygos darbų. Varžybų tikslas nėra vien susirungti tarpusavyje ir išsiaiškinti stipriausią žaidėją. Pagrindiniai „M8 taurės“ tikslai – pritraukti merginas, mėgstančias biliardą, artimiau susipažinti su šiuo žaidimu, pažvelgti į jį kaip į sporto šaką, paskatinti ir padrąsinti jas treniruotis bei tobulėti.

„Prieš kelis metus biliardo pasaulyje liko vos kelios moterys. Tuometinė Lietuvos biliardo federacija panaikino moterų grupės varžybas ir čempionatus dėl pernelyg mažo dalyvių skaičius. Pulas tarp dailiosios lyties atstovių ėmė merdėti“, - apie liūdną situaciją, paskatinusią LMBL įsisteigimą, pasakojo N. Rimšelienė. - Suorganizavus pirmą „M8 taurės“ turnyrą, renginys sulaukė 29 dalyvių. Antrais metais jų susirinko jau net 43! Supratome, kad moterų, mėgstančių pulą, tikrai yra! Trūksta tik kokybiškų renginių, kuriuose jos galėtų atsiskleisti. Būtent tai mus ir šiandien įkvepia judėti pirmyn“.

Neseniai išrinkta nauja LMBL valdyba gegužės 5-ą d. tikisi pagerinti renginio dalyvių rekordą ir prognozuoja sulaukti bent 50 moterų ir merginų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir kitų Lietuvos miestų.

„Nesvarbu, ar seniai žaidžiate biliardą, ar dar tik pradedate rankose laikyti biliardo lazdą. Laukiame visų entuziastingai nusiteikusių merginų, norinčių artimiau susipažinti su šia grakščia ir pabrėžtinai moteriška sporto šaka“, - drąsina LMBL prezidentė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)