Vienos daugiausiai šios sporto šakos čempionų išugdžiusios B. Balaišienės garbei skirtas turnyras pirmą kartą surengtas 1986 m., jame dalyvavo tik Vilniaus miesto moksleiviai. Vėliau turnyras tapo respublikiniu, o ilgainiui išsivystė į tarptautinio masto resnginį, dabar skaičiuojamas jo reitingas.

Po penkerių metų pertraukos atgaivintas B. Balaišienės turnyras 2012-aisiais pritraukė žaidėjų iš 11 šalių ir susilaukė didelio užsienio susidomėjimo.

„Tai vienas svarbiausių metų stalo teniso įvykių. B. Balaišienė buvo viena iš šios sporto šakos Lietuvoje pradininkių. Todėl jos vardas įrašytas į sporto istoriją ir tapo šalies stalo teniso simboliu“, – sako turnyro organziatorius, Lietuvos stalo teniso asociacijos prezidentas Rimgaudas Balaiša.

1939–1957 m. žaidusi B. Vitartaitė-Balaišienė pelnė 27 aukso medalius Lietuvos čempionatuose, buvo daugkartinė Sovietų Sąjungos čempionė, treniravo Sovietų Sąjungos merginų ir suaugusiųjų rinktines. Trenerė padėjo skleistis ne vienam sporto talentui.

Tarp B. Balaišienės mokinių – Sovietų Sąjungos čempionė dukra Laima Balaišytė-Amelina, daugkartinis Lietuvos čempionas sūnus R. Balaiša, daugkartinės Lietuvos čempionės Deimantė Semaškaitė-Juocevičienė ir Nijolė Baronaitė-Adomėlienė, daugkartinė Sovietų Sąjungos ir Europos jaunių merginų čempionė Nijolė Ramanauskaitė-Kurdzikauskienė, Europos jaunių vaikinų čempionas Mironas Krejeris, Sovietų Sąjungos jaunių ir jaunučių čempionas Romas Miknevičius, daugkartinis Lietuvos čempionas Zbignevas Rusakevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)