O varžybos laukia jau visiškai netrukus: rugsėjo 16-17 dienomis Vilniaus Vingio parke vyks „322km per 24 val. su Vytautas mineralais“.

„Tai gal čia 50/50 tarp meilės ir neapykantos“, – kiek pagalvojęs patikslino A. Sorokinas apie 24 valandų bėgimą.

Šįkart A. Sorokinas pamėgins per parą įveikti 322 kilometrus (200 mylių). Dabartis pasaulio rekordas, priklausantis pačiam A. Sorokinui – 319,614 kilometrų.

„322km per 24 val. su Vytautas mineralais“ – pirmosios 24 valandų bėgimo varžybos Lietuvoje.

„Labai tikiuosi, kad tai padės populiarinti bėgimą Lietuvoje, viliuosi, kad žmonės dar daugiau sužinos apie ultra bėgimus bei bėgikus, – sakė A. Sorokinas. – Vilnius yra mano gimtasis miestas, todėl man yra svarbu ir smagu kėsintis į rekordus „namuose“. Trečia priežastis, kodėl tai vyks būtent Lietuvoje, norime sukurti „idealias sąlygas“ rekordui, o Vingio parkas tam tikrai tinka“.

Varžyboms A. Sorokinas atsakingai rengėsi Lenkijoje, kur praleido 40 dienų.

„Buvau Lenkijos aukštikalnėse, maždaug 1000 metrų virš jūros lygio, – pasakojo A. Sorokinas. – Krūvis pakankamai didelis – 300-340 kilometrų per savaitę. Viskas vyko pagal planą, kūnas puikiai į viską reagavo. Daug sąlygų lemia gerą rezultatą varžybose, laukia ilga distancija – bus matyt, ar pasirengime nepadarėme klaidų. Džiugu, kad atvyks ir keletas tikrai stiprių atletų iš užsienio“.

Apie savo dalyvavimą varžybose jau pranešė lenkas Andrzejus Piotrowski, kuris pernai Europos 24 valandų bėgimo čempionate buvo antras ir nubėgo 301,859 kilometrus. Atvyks ir ispanas Ivanas Penalba Lopezas (Europos čempionate – 4 vieta) bei prancūzas Thomas Lepers.

Priminsime, kad gegužės mėnesį A. Sorokinas Vilniuje pagerino sau pačiam priklausiusį 100 kilometrų bėgimo rekordą – 6 val. 5 min. ir 35 sek.

Ultra bėgiko šių metų kalendoriuje apibraukta ir kita svarbi data – gruodžio mėnesį vyksiantis pasaulio 24 valandų bėgimo čempionatas.