„Mūsų vaikinai po vasaros atostogų salėje pradėjo treniruotis visai neseniai, kai kurie žaidėjai prisijungė vos prieš kelias dienas. Natūralu, kad dalyvauti tokio lygio turnyre mums dar gerokai per anksti, tuo labiau, kad tiek latviai, tiek baltarusiai jau yra visai kitame pasiruošimo cikle, nes jie už poros savaičių žais atrankos į Europos čempionatą varžybose. Nepaisant to, kelionė buvo labai naudinga, nes galėjome įvertinti komandos potencialą, išgryninti silpnas vietas, išbandyti sudėtingose situacijose mūsų jaunimą, o taip pat pasitikrinti legionierių galimybes“, – kalbėjo komandos vadovas Vasilijus Burakinskis.

Turnyro rezultatai:

Baltarusijos rinktinė – „Flamingo Volley“ 3:1 (25:15, 18:25, 25:17, 25:20);
„Flamingo Volley“– Minsko „Strojitel“ 0:3 (21:25, 16:25, 11:25);
Latvijos rinktinė – „Flamingo Volley“ 3:1 (19:25, 25:19, 25:19, 25:20).

L. Čailytkos vardo turnyras buvo surengtas jau devintą kartą, jo nugalėtojais yra tapę tokie klubai kaip Kazanės „Zenit“ ar Belgorodo „Belogorije“, Minske yra žaidę tokios tinklinio žvaigždės kaip Dmitrijus Muserskis ar Vilfredo Leonas.

Šiais metais į pajėgią Baltarusijos rinktinę buvo suburti Rusijos Superlygoje ir žinomuose Europos klubuose rungtyniaujantys žaidėjai. Latviai savo gretose taip pat turi Rusijos Superlygoje žaidžiantį jungiantįjį, Suomijos aukščiausios lygos čempioną, Londono olimpiados dalyvį Ruslaną Sorokiną, Čempionų lygoje žaidusi diagonalinį Hermaną Egleskalnį. Nepaisant tituluotų varžovų, Vilniaus komanda neketino priešininkas atiduoti pergalių be kovos.

„Pamatėme, kad galime kovoti ir su Europos taurės turnyre žaidžiančiomis komandomis, ir su nacionalinėmis rinktinėmis. Pavyzdžiui, žaisdami prieš latvius pirmą setą tiesiog dominavome, o išlaikyti persvaros nepavyko dėl kol kas dar trūkstamo ryšio tarp pozicijų ir nesusistygavimo. Latviai tvarkingiau statė užtvaras, tvarkingiau judėjo gynyboje, o mūsų spaudimas paduodant mažėjo. Kas nėra leistina su komandomis, žaidžiančiomis labai greitai ir įvairiai. Taip pat prasčiau priimdavome kamuolį. Apskritai viso turnyro metu mums trūko stabilaus ir agresyvaus padavimo, negalėjome paspausti varžovų, o jie mus gerokai spaudė“, - pasakojo V. Burakinskis.

Kalbėdamas apie naujų komandos legionierių pasirodymą, vadovas teigė, kad po turnyro nusprendė nepasirašyti sutarties su baltarusiu centro puolėju Antonu Verbickiu, o krašto puolėjo ukrainiečio Andrejaus Staroženkos tobulėjimo dinamika kol kas stebima. Pastarasis tvarkingai priima kamuolius, tačiau komandai reikia svaresnio jo indėlio puolime ir galingesnio padavimo. Tikimasi, kad per mėnesį treniruodamasis su „Flamingo Volley“ ekipa tinklininkas patobulins šios įgūdžius ir su juo taip pat bus pasirašyta sutartis.

Komandos vadovas liko patenkintas pozicijas pakeitusiais žaidėjais bei nauju opozitu šiauliečiu Martynu Miliuku.

„M. Miliuko kandidatūra ir tobulėjimas teikia vilčių ateičiai. Komandai reikalingu momentu jis išeidavo į aikštelę ir buvo naudingas kovoje prieš pajėgius oponentus. Mums pavyko kovoti dėl iniciatyvos jam esant aikštėje. Artūras Vincelovičius pateisino save kaip libero ir šio žaidėjo laukia šviesi ateitis. O iš Roberto Juchnevičiaus, įdėjus daug darbo, gali gautis geras opozitas. Mane labai džiugina puiki komandos atmosfera, gera komunikacija tarp žaidėjų, malonu dirbti tokiame kolektyve.“

Po turnyro Minske „Flamingo Volley“ rugsėjo 16-17 dienomis žais turnyre Pernu (Estija), o rugsėjo pabaigoje Šiauliuose.

Oficialios Baltijos lygos varžybos vilniečiams prasideda spalio 15 d. Rygoje rungtynėmis su vietos RTU ekipa ir spalio 16 d. Kuldigoje mūsiškiai žais su ASK.

Pirmos rungtynės Vilniuje bus žaidžiamos spalio 29 ir 30 d. su Jelgavos „Biolars“ ir Ozolniekų „Poliurs“ (abi Latvija) komandomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)