Šeštadienį vilniečiai varžovų aikštėje 3:1 (22:25, 25:17, 25:17, 25:21) nugalėjo turnyro lentelės kaimyną Jėkabpilio „SK Luši“ (Latvija) klubą. Šiame mače nugalėtojams 26 taškus pelnė Robertas Juchnevičius, 14 - Edvinas Vaškelis, 12 - Stasis Leščinskas.

Diagonalinio puolėjo pozicijoje žaidžiantis E. Vaškelis per pastarąjį mėnesį padarė didelę pažangą, todėl sugrįžo į Vilniaus klubo gretas.

„Jėkabplio komanda yra tiesioginė konkurentė kovoje dėl patekimo į atkrintamas varžybas. Mane džiugino žaidimo kokybė ir emocinė atmosfera. Pirmą setą pradėjome prastai. Nors vėliau varžovus prisivijome, pabaigoje ėmėme strigti ir setą pralaimėjome. Kituose trijuose setuose mes jau dominavome“, - pasakojo Vilniaus ekipos treneris Vasilijus Burakinskis.

Sekmadienį „Flamingo Volley-SM Tauro“ tinklininkai 3:1 (25:21, 23:25, 25:14, 25:20) nugalėjo Daugpilio (Latvija) universiteto komandą. Šįkart Lietuvos sostinės ekipoje išsiskyrė 15 taškų pelnęs 18-metis Artūras Vincelovičius. R. Juchnevičiaus sąskaitoje - 14, o E. Vaškelio - 10 taškų.

Daugpilio komandoje žaidžiantis buvęs „Flamingo Volley-SM Tauro“ tinklininkas Artūras Vasiljevas pelnė 8 taškus.

„Sekmadienio rungtynės buvo kitokios. Jautėsi, kad komanda „sėdo“ fiziškai, žaidėjai buvo įsitempę, todėl žaidimas strigo. Daugpilio komanda turnyro lentelėje yra kiek atsilikusi, bet Latvijos taurės pusfinalyje jie tik 2:3 pralaimėjimo būsimai taurės laimėtojai. Džiugina tai, kaip sužaidė A. Vincelovičius. Šį savaitgalį mums negalėjo padėti starto šešeto centro blokuotojas Jonas Rakickas, bet jį labai sėkmingai pakeitė 17-metis Karolis Rimkus. Jis tinklinį sportuoja vos 1,5 metų. Sekmadienį K. Rimkus su A. Vincelovičiumi daugiausiai ekipoje padavinėjo kamuolius ir padėjo laimėti nemažai taškų ja po pirmo smūgio“, - kalbėjo V. Burakinskis.

Po šių dviejų rungtynių vilniečiai turnyro lentelėje iš 10-os vietos šoktelėjo į 6-ą. Pasibaigus pirmam ratui, Vilniaus klubas iškovojo 6 pergales ir patyrė 6 pralaimėjimus (18 tšk.).

„Jei antrame rate sugebėsime išlaikyti panašų pergalių ir pralaimėjimų santykį, turėtume patekti į atkrintamas varžybas“, - pridūrė „Flamingo Volley-SM Tauro“ treneris.

Kitas rungtynes Vilniaus komanda žais jau artėjantį savaitgalį. Šeštadienį (sausio 9 d.) vilniečiai „SM Tauro“ salėje susitiks su Rygos „RTU-Robežsardze“ (Latvija) klubu, o sekmadienį - su „ASK Kuldiga“ (Latvija) ekipa.