Šią savaitę čia apsilankę Vilniaus teniso akademijos vadovas Ramūnas Grušas ir vyriausioji trenerė Edita Liachovičiūtė su Ivanu Navarro galutinai sudėliojo partnerystės gaires ir pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

„Niekas turbūt neabejoja, kad Ispanijos teniso mokykla – viena iš stipriausių pasaulyje. Džiaugiuosi, kad nuo šiol mūsų akademijos auklėtiniai turės savotišką bazę Ispanijoje, Alikantėje. Jiems čia bus rengiamos treniruočių stovyklos, be to, klube jie galės gyventi ir treniruotis turnyrų Ispanijoje metu“, – pasakoja R. Grušas.

Pirmoji tokia stovykla jau vyko šių metų pavasarį.

„Tai buvo pirmoji kregždė. Pamatėme klubo, treniruočių, gyvenimo sąlygas, įvertinome trenerių kompetencijas. Išbandę, nutarėme tęsti, stiprinti ir formalizuoti partnerystę su ispanais. Dabar esame sutarę, kad geriausiems mūsų sportininkams treniruočių stovyklos Ispanijoje vyks bent du kartus per metus. Be to, kartą per metus į Vilnių atvyks geriausi Ivano Navarro akademijos treneriai. Čia jie dalinsis patirtimi su Vilniaus teniso akademijos treneriais. Galiausiai, mūsų akademijos bazės – „SEB arenos“ – durys bus visuomet atviros Ispanijos klubo sportininkams“, – teigia Vilniaus teniso akademijos vadovas.

I. Navarro šiuo metu yra ir asmeninis Lietuvos vyrų teniso rinktinės nario Edo Butvilo treneris. R. Grušas neslepia, jog tai taip pat turėjo įtakos partnerystės tarp Vilniaus ir Montemaro teniso akademijų pradžiai.

„Ispanas ne kartą lankėsi Vilniuje, dalyvavo mūsų vyrų rinktinės stovyklose. Matė Vilniuje atsiradusį teniso centrą. Kalbos apie galimą bendradarbiavimą kilo natūraliai – vieni kitiems turime ką pasiūlyti. Įtakos galutiniam sprendimui turėjo ir tai, kad „SEB arenai“ buvo suteiktas Tarptautinės teniso federacijos Nacionalinio treniruočių centro statusas. Kalbant paprastai, pasauliniame teniso žemėlapyje Vilnius tapo matomas daug ryškiau“.

Be to, Vilniaus teniso akademija dėl bendradarbiavimo sutarė ir su Airijos sporto konsultacijų agentūra „All Sports Recruitment“. Agentūros atstovai patars studijuoti ir žaisti tenisą JAV norintiems akademijos sportininkams, padės jiems išsirinkti geriausią mokymo įstaigą, tvarkyti visus tam reikalingus formalumus.