„Vilniaus maratone kiekvienas galės mesti iššūkį sau – pagal savo jėgas bėgti vieną iš maratono distancijų. Čia galima siekti asmeninio rekordo arba bendro tikslo su draugais ar kolegomis komandų rungtyse. Maratone laukiama visų amžiaus grupių bėgikų bei miestiečių ir sostinės svečių, atėjusių palaikyti artimųjų bei dalyvauti šeimoms skirtose rungtyse“, – sakė maratono direktorius Darius Mikulis.

Vilniaus maratono startas bus duotas sekmadienį, 9.30 val. T. Vrublevskio gatvėje, šalia Katedros aikštės. Pirmi varžytis bus kviečiami ištvermingiausi lengvosios atletikos mėgėjai bei profesionalai, dalyvaujantys 42 km maratono, pusės maratono – 21 km bei ketvirčio maratono 10,5 km bėgime.

Tuo pačiu metu savo jėgas galės išmėginti ir estafetės dalyviai, kurie meistriškumą ir komandų dvasią įrodys kartu su draugais ar kolegomis dalyvaudami 4x10,5 km maratono rungtyje.

Daug šurmulio ir žiūrovų palaikymo maratone sulauks šeimoms ir draugams skirtos komandų rungtys. Jaunuosius bėgikus pakvies į trasą „UNICEF“ vardo 1 km distancijos bėgimas, o tėvai su mažiausiomis atžalomis galės smagiai rungtyniauti 1 km stumiant vaikų vežimėlius.

Ištvermingesni bėgikai jėgas išbandys 4,2 km bėgime. Šioje trasoje vyks ir specialus „Mokyklų bėgimas“. Jame laukiama virš tūkstančio moksleivių, kurių komandos varžysis tiek fiziniu pasirengimu, tiek ir šauniausiais pasirodymais.

Vilniaus maratone laukiama per 4 tūkst. dalyvių – iš jų 1 tūkst. moterų. Daugiausiai, kone pusę visų maratono dalyvių – vilniečiai. Tarp svečių iš užsienio didžiausias skaičius atvyks iš Italijos (48 dalyviai) bei kaimyninių šalių – Suomijos (17), Lenkijos (15), Rusijos (13) ir Latvijos (12). Sostinės gatvėse savo jėgas išmėgins ir svečiai iš tolimosios Brazilijos, Naujosios Zelandijos ir Tailando.

Tarptautinis Vilniaus maratonas pasitiks nuo ankstaus ryto – Gedimino prospekte šurmuliuos sporto mugė ir gyvos muzikos koncertai.

Visi Vilniaus maratono septynių rungčių dalyviai kirtę finišo liniją bus apdovanoti proginiais atminimo medaliais. Prizininkams bus įteikti diplomai, specialios taurės ir rėmėjų dovanos, o maratono distancijos (42 km) nugalėtojams – ir piniginiai prizai.

Į visas Vilniaus maratono rungtis būtina išankstinė registracija.

Vilniaus maratono programa:

09.20 val. – Vilniaus maratono atidarymas;
09.30 val. – Maratono, pusės maratono, ketvirčio maratono ir Lietuvos pašto estafetės startas;
14.30 val. – „UNICEF“ bėgimo startas;
15.00 val. – Šeimyninio vežimėlių maratono startas;
15.30 al. – „Rimi šeimos“ bėgimo startas.

Visų rungčių startas startas ir finišas – T. Vrublevskio gatvėje (šalia Katedros aikštės).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)