Vilniaus klubui net 23 taškus pelnė Robertas Juchnevičius, 15 – Martynas Miliukas, 9 – Jonas Rakickas.

„Sveikiname vilniečius, jie šiandien sužaidė geras rungtynes. Žinojau, kad bus sunku su jais kautis jų pačių salėje, palaikant saviems žiūrovams. Ši komanda žengė didelį žingsnį į priekį, lyginant su praėjusiais metais. Tuo tarpu mes šiuo metu vis dar ieškome savo žaidimo, išbandome skirtingas sudėtis. Malonu, kad Baltijos lyga tapo kur kas patrauklesnė, atsirado įdomių komandų, o jų lygis yra panašus ir bet kas gali laimėti prieš bet ką, o tai tik įdomiau žiūrovams“, – po rungtynių kalbėjo Uozuolniekų „Poliurs“ treneris Guntis Ataras.

„Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ kapitonas Dmitirjus Šlominas taip pat pagarbiai atsiliepė apie priešininkus: „Gera komanda, pernai visi mūsų susitikimai buvo labai sunkūs, esame jiems ir pralaimėję namuose. Šį kartą mums labai pasisekė, kad pavyko laimėti pirmą setą, nes priešingu atveju visų rungtynių rezultatas greičiausiai būtų kitoks. Džiaugiuosi, kad ketvirtame sete pavyko išsikapstyti, nes labai nesinorėjo pralaimėti namuose, savo žiūrovų akivaizdoje“.

Vilniaus ekipos treneris Vasilijus Burakinskis mano, kad tokie atkaklūs mūšiai užgrūdina komandą.

„Penktas setas visada yra loterija, bet mūsų valia ir nusiteikimas pasirodė kiek stipresni nei varžovų. Labai džiaugiuosi, kad pavyko laimėti šį sunkų mačą, nes būtent tokių rungtynių metu jauni žaidėjai paauga. Ypač norėčiau išskirti vieną jauniausių mūsų žaidėjų Martyną Miliuką, kuris pelnydavo taškus svarbiais momentas, gerai paduodavo kamuolį ir žaidė ryžtingai, jam sekėsi viskas. Palyginus su vakar dienos susitikimu ir kitomis šiemet „Credit24 Čempionų lygoje“ jau žaistomis rungtynėmis, mes pirmą kartą turėjome išeiti iš savo komforto zonos.

Jau buvo įprasta, kad mes paspaudžiame varžovus su padavimu, įgauname iniciatyvą, o šiandien nebuvo tokios atkarpos, kad būtume galėję sėdėti savo komforto zonoje. Latviai galingai paduodavo, o mes tik ketvirtame sete susitvarkėme su jų „planeriu“ ir susitvarkėme su savimi, sunkiomis emocijomis“, – sakė V. Burakinskis.

„Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ vadovas taip pat džiaugėsi ilgu atsarginių žaidėjų suoleliu.

„Laimėti gal padėjo ir tai, kad turime daug vienodo pajėgumo žaidėjų ir turime galimybę daryti keitimus, o latviai visas rungtynes pražaidė septyniese. Žvelgiant į statistiką, tai buvo ypatingas mačas, nes laimėjome tik pagal vieną statistikos rodiklį – klaidų skaičių (mūsų 38 prieš varžovų 24). Pagal pelnytus taškus per mačą, laimėtų ir pralaimėtų taškų santykį, padavimo ir priėmimo efektyvumą, atakos efektyvumą atsilikome, nežymiai geresni buvome tik statant užtvaras (13 ir 10)“, – kalbėjo V. Burakinskis.

Antrąją pergalę iš eilės iškovojo Baltijos lygos debiutantė Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komanda. Ji namuose 3-0 (25:21, 25:19, 25:23) nugalėjo Latvijos čempionę Rygos „RTU-Robežsardze“ ekipą.

Šiauliečiams 18 taškų pelė Edvinas Vaškelis, 13 – Audrius Aleknavičius, 12 – Arnas Rumševičius.

„Labai džiaugiamės šio savaitgalio pergalėmis. Tai labai svarbu mūsų tolimesniam darbui. Manau, kad šeštadienio pergalė davė vaikinams pasitikėjimo savo jėgomis. Su Latvijos čempionais puikiai žaidė E. Vaškelis, kuris buvo tikras komandos lyderis. Esu patenkintas savo komanda. Dabar ruošimės toliau ir manau, kad pasieksime dar ne vieną pergalę“, – teigė Šiaulių ekipos treneris Modestas Strockis.

Baltijos lygoje pirmauja po 4 pergales ir 11 taškų turinčios Talino „Selver“ (Estija), „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ir Tartu „Bigbank“ (Estija) komandos. „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (6 tšk.) tarp 14 klubų yra septinta.

Lapkričio 12-13 dienomis Lietuvos ekipos namuose priims dvi Estijos komandas – Talino TTU ir „Selver“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją