Po vakarykščio pralaimėjimo „Balticos“ varžovai antrose rungtynėse nuo pirmųjų akimirkų siekė revanšo. 4-ą minutę prasižengė „Balticos“ vartininkas Filipas Luley, už jį baudą atliko kitas lietuvių žaidėjas. 7-ą minutę lietuvių puolėjas Janas Slivka gavo 2 min baudą. „Dmitrov“ ekipa atakavo „Balticos“ vartus. Varžovui pavyko pasinaudoti žaidėjų persvara aikštėje ir persverti rezultatą. Po rezultatyvių Aleksandro Petrovo ir Aleksandro Kamzolovo perdavimų nuo mėlynos linijos pirmąjį svečių įvartį pelnė Nikita Eršovas - 0:1.

Antrasis kėlinys prasidėjo „Balticos“ gynėjo Tomo Taurinšo pražanga. Tuo ir vėl pasinaudojo varžovai iš Rusijos. Turėdami žaidėjų persvarą aikštėje po sėkmingo Aleksandro Petrovo perdavimo įvartį pasiekė rusų gynėjas Aleksandras Lopatiokas - 0:2. 25-ą min. prasižengė du „Dmitrov“ ekipos žaidėjai: už prilaikymą rankomis baudą gavo Stanislavas Rebikas, o už varžovo be ritulio puolimą buvo nubaustas Sergejus Lešenko. „Baltica“ nespėjo pasinaudoti žaidėjų persvara aikštėje, o aistros ir toliau nerimso. 27-ą minutę prasižengė lietuvių puolėjas Filipas Ondračekas. Po kelių minučių prasižengia dar vienas „Balticos“ žaidėjas Vladislavas Nikulinas. Svečiai ir toliau ėmėsi iniciatyvos bei apgulė „Balticos“ vartus, o 34-ą minutę rusai įgijo jau trijų įvarčių persvarą. Pasižymėjo puolėjas Denisas Cyganovas - 3:0.

Trečiojo kėlinio pradžioje komandos apsikeit4 keliomis pavojingomis atakomis. Tačiau iniciatyva priklaus4 „Dmitrov“ ekipai. 45-ą minutę po Vitalijaus Bodrovo ir Aleksandro Lopatioko perdavimų dar vieną įvartį svečiams padovanoja puolėjas Antonas Žitnikovas - 4:0. Likus žaisti 10 minučių tempas kiek atlėgo, tačiau varžovai ir toliau pavojingai atakavo. Vis dėlto ie „Baltica“ kovoja iki galo. 56-ą minutę už grubumą 2 min. baudą gavo lietuvių puolėjas F. Ondračekas. Po pražangos varžovai užsilaikė „Balticos“ aikštės pusėje, tačiau lietuviai apsigynė. 58-ą minutę už grubumą 2 min. baudos gavo lietuvių gynėjas Petras Lintemeras. Likus vos vienai minutei iki kėlinio pabaigos turėdama mažiau žaidėjų aikštėje nei varžovai „Baltica“ sušvelnino rezultatą. Po Boriso Rejžeko perdavimo įvartį pelnė Janas Slivka - 1:4.

Po antrojo susitikimo su Rusijos „Dmitrov“ ekipa Vilniaus „Baltica“ su 28 taškais liko 6 vietoje, nuo artimiausio varžovo atsilikdama 3 taškais.

Artimiausios varžybos lapkričio 17-18 dienomis su Rusijos „Zelenograd“ ekipa.

Rungtynių statistika:

„Baltica“ (Lietuva) - Dmitrov“ (Rusija) – 1:4 (0:1, 0:2, 1:1).

Įvarčiai: 9 min. Nikita Eršov 0:1, 23 min. Aleksandr Lopatiok 0:2, 34 min. Denis Cyganov 0:3, 45 min. Anton Žitnikov 0:4, 59 min. Jan Slivka 1:4.

Baudos minutės: 14:6.

Trenerio Dmitrijaus Medvedevo komentaras

- Treneri, matėme visai kitokį žaidimą…

- Kol kas pats iki galo nesuvokiu, kas nutiko. Rodos, visos prielaidos bylojo, kad tokios nesėkmės niekaip negalėjo būti, kitavertus, sužaidėme tik vidutiniškai. Dar labiau liūdna, kad taip sužaidėme namų arenoje, savo sirgalių akivaizdoje. Žaidėme pasyviai, neparodėme tvirto charakterio. Jeigu pirmajame susitikime vartininkai sužaidė užtikrintai, tai šiose rungtynėse jie mūsų neišgelbėjo. Norėčiau pagirti ir varžovą, šiose rungtynėse „Dmitrov“ ekipa atrodė žymiai stipresnė ir labiau organizuota, šaunuoliai.

- Vis dėlto, tarp aktyviausių žaidėjų, ko gero, galima būtų paminėti Vaidotą Rastenį, sutinkate?

- Taip, vaikinas labai stengiasi, entuziazmo iš jo neatimsi. Šiose rungtynėse jis taip pat buvo labai užsidegęs ir aktyvus, šaunuolis. Jeigu kalbant apie asmenybes, tai reikėtų paminėti ir Janą Slivką bei Filipą Ondračeką, kurie atsidavė 110 procentų, šaunuoliai.

- Kitos rungtynės jau labai greitai (lapkričio 17 d.), kuris iš vartininkų gins „Balticos“ vartus susitikime su „Zelenograd“ ekipa?

- Pirmajame susitikime – tikrai Vladas Kuzminas, jis užtikrintai sužaidė rungtynėse su „Dmitrov“ klubu. Toliau žiūrėsime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)