37-erių bokso profesionalas iš Rygos iš pradžių socialiniame tinkle publikavo aptakią žinutę, jog yra iš principo nusiteikęs prieš bet kokį karą.

Sekėjams užvertus klausimais, ką jis galvoja konkrečiai apie praėjusią savaitę Rusijos pradėtą invaziją Ukrainoje, M. Briedis po kurio laiko nusprendė išsiplėsti.

„Žmonės, jei ne jūsų neapykanta, šis karas nesitęstų! Verčiau paverskite savo pyktį ir agresiją taika, parama ir pagalba aukoms. O mano pozicija yra visiškai aiški. Aš esu kategoriškai prieš karą ir aukas abiejose pusėse. Bet nesu iš tų, kurie stovi vienoje pusėje.

Pasaulyje vyksta daug konfliktų, daug kur žūva žmonės – kur jūsų parama jiems? Manau, kad daugelis jūsų neapykantą kelia už pinigus, netikiu, kad mano tautiečiai galėtų taip reikšti savo nuomonę. Nesileiskite išnaudojami kurstant pykčius tarp šalių, šeimų, kaimynų ir draugų. Šiame pasaulyje nėra vietos karams ir provokacijoms“, – dėstė dabartinis pirmojo sunkaus svorio IBF pasaulio čempionas, praeityje nešiojęs ir WBC bei WBO čempiono diržus.

Toks jo komentaras sukėlė tikrą sprogimą, po kurio ant boksininko galvos pasipylė ištisa pasipiktinusių latvių komentarų lavina – M. Briedis išvadintas ir mulkiu, ir vatniku, ir tiesiog marozu.

„Net Šveicarija šiame konflikte pasirinko pusę“, – pastebėjo vienas internautų.

„Mairi, greitai pas tave patį liks vien tik nupirkti sekėjai“, – prognozavo kitas.

„Šlykštu, kad nesugebi net pasmerkti Rusijos agresijos“, – bjaurėjosi trečias.

„Mario, žaidimas baigtas“, – konstatavo dar vienas gerbėjas.

Daugiau kaip tūkstančio reakcijų sulaukęs M. Briedis galiausiai savo žinutės tekstą ištrynė.

Per karjerą profesionaliame ringe latvis yra iškovojęs 28 pergales (20 – nokautu) ir patyręs vienintelį pralaimėjimą – sutapimas ar ne, bet būtent prieš Ukrainos bokso žvaigždę Aleksandrą Usyką.

Paskutinį kartą į ringą M. Briedis kopė praėjusį spalį, kuomet Rygoje nokautavo vokietį Arturą Manną ir apgynė IBF bei „The Ring“ čempiono laurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)