Šiuos mačus, taip pat rungtynes dėl trečiosios vietos ir finalą iš Stokholmo „Globe“ arenos tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas ir TV6.

Šio čempionato stebukladariai šveicarai, kurie laimėjo visas septynias dvikovas pirmajame etape, ketvirtfinalyje 2:1 palaužė Čekijos rinktinę. Šveicarijos ekipa į pusfinalį prasibrovė pirmą kartą nuo 1998 metų. Pastarąjį kartą medalius šveicarai iškovojo 1953-iųjų pasaulio pirmenybėse, bet jose dalyvavo tik... trys komandos, o Šveicarijos ledo ritulininkai užėmė trečią vietą.

Amerikiečiai šio čempionato ketvirtfinalyje net 8:3 sudorojo pasaulio čempionės titulą praradusią Rusijos rinktinę. Šiame etape suomiai 4:3 įveikė slovakus, o švedai tik baudinių serija privertė pasiduoti kanadiečius, 3:2.

Visi šio čempionato pusfinalio dalyviai pernai pasirodė nesėkmingai. Tarp keturių stipriausiųjų buvo patekusi tik Suomijos komanda. Ji savo žiūrovų akivaizdoje liko ketvirta. JAV rinktinė, kuri pernai užėmė 7 vietą, paskutinį kartą pasaulio pirmenybių medaliais pasipuošė labai seniai – 1994-aisiais.

Švedai pernai patyrė fiasko, kai ketvirtfinalyje nusileido čekams. Šveicarai pernai buvo 11-i.

Šiame pasaulio čempionate dalyvavę latviai užėmė 11 vietą tarp 16 komandų.