Pirmąjį rungtynių kėlinį Varėnos rankininkai, kaip lygūs su lygiais, kovėsi prieš aikštelės šeimininkus „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus ir pasibaigus kėliniui aikštelę paliko turėdami minimalų deficitą (16:17).

Antrajame kėlinyje „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai suaktyvino gynybą, kurioje viena po kitos geso „Ūlos“ atakos. Įpusėjus antrajam kėliniui „Granitas-Gaja-Karys“ priekyje jau – 9 įvarčiais. „Ūlos“ ekipai pavyko tik sušvelninti atsilikimą – pergalę 31:28 iškovojo kauniečiai.

„Rungtynių pradžia buvo sunki, su varėniškiais žaidėme visą kėlinį lygiai. Tokio prasto pirmojo kėlinio priežastis – priešininkų neįvertinimas ir pernelyg didelis atsipalaidavimas. Antrąjį kėlinį pradėjome žaisti taip, kaip gebame ir iškarto rezultatas pradėjo didėti mūsų naudai. Rungtynių pabaigoje leidome patirties pasisemti jaunesniems ir mažiau žaidžiantiems žaidėjams, tai leido varžovams sušvelninti rezultatą“, – sakė Kauno „Granito-Gajos-Kario“ žaidėjas Edvinas Balčiūnas.

- Finale susitiksite su Vilniaus „VHC Šviesa“ komanda, kokios galimybės abejų komandų laimėti finalą ir kas lems pergalę?

– Manau, kad komandų galimybės laimėti taurę yra lygios, laimės ta komanda, kuri labiau norės ir, žinoma, kuriai labiau seksis. Tikiu, kad bus tikrai atkakli kova.

„Granitas-Gaja-Karys“: Paulius Zėringis 8 įvarčiai, Valdas Jarukas, Paulius Šarkauskas ir Arūnas Gudaitis po 6, Andrius Šarkus 4, Edvinas Balčiūnas 1.

„Ūla“: Sergejus Krupovičius 6, Gražvydas Sereičikas 5, Donatas Leknickas, Evaldas Griežė po 4, Kęstutis Krisiulevičius ir Laurynas Plytnikas po 3, Gediminas Barysas 2, Augustas Šimukonis 1.

„VHC Šviesa“ toliau tęsia savo pasirodymus „Iššūkio taurėje“ triuškindama priešininkus. Jau antrą kart vilniečių auka tapo Utenos „HC Utena“ komanda, kuri savo sirgalių akivaizdoje buvo palaužta 16 įvarčių skirtumu 40:24. Prieš pradedant antrąjį kėlinį vilniečiai jau turėjo 12 įvarčių pranašumą (22:10).

„Pagrindinėmis pralaimėjimo priežastimis įvardinčiau, jog nesugebėjome apsiginti nuo vilniečių greitų kontratakų abejuose kėliniuose, antra - sunkiai sekėsi žaisti mums komandinį žaidimą tiek puolime, tiek gynyboje. Šiose rungtynėse mūsų gretose puikiu žaidimu išsiskyrė tik Arūnas Urbonas, kuris buvo rezultatyviausias, o vilniečių komandoje sunku būtų ką nors išskirti, nes jie žaidė komandinį žaidimą, aiškaus lyderio nebuvo“, – sakė „HC Utenos“ komandos žaidėjas Mindaugas Urbonas.

„Žaisti savo gimtajame mieste yra visada malonu. Džiaugiuosi, kad mūsų komandai pavyko gerai pasirodyti ir laimėti rungtynes. Kalbant apie varžovus, jautėsi, kad Utenos komandai trūko komandinio žaidimo, žaidėjai pernelyg piktnaudžiavo individualiais veiksmais. Manau, tai yra pagrindinė priežastis, kodėl Utenos „HC Utena“ ekipai nepavyko labiau pasipriešinti mums“, – teigė Šarūnas Šeduikis, Vilniaus „VHC Šviesa“ komandos žaidėjas.

– Finale susitiksite su Kauno „Granito-Gajos-Kario“ komanda, kokios galimybės abejų komandų laimėti finalą ir kas lems pergalę?

– „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai visąlaik pasižymi kovingumu, nors ir sezono viduryje netekę savo lyderio V. Juozaičio, kauniečiai lygiaverčiai kovoja su kitomis Lietuvos rankinio lygos komandomis ir pasiekė daug pergalių. Kauno „Granito-Gajos-Kario“ komandos rankininkus vertiname kaip lygiaverčius varžovus. Pergalę švęs ta komanda, kuri labiau kovos, padarys mažiau klaidų, kuriai tą dieną labiau seksis.

„HC Utena“: Arūnas Urbonas 10, Tadas Mikuckas 4, Mindaugas Urbonas ir Andrius Ugianskis po 3, Karolis Vilutis 2, Tautvydas Banys ir Šarūnas Ugianskis po 1.

„VHC Šviesa“: Šarūnas Šeduikis ir Tadas Jurelevičius po 7, Valdas Drabavičius ir Tomas Bernatavičius 6, Martynas Žala 4, Vaidas Trainavičius 3, Artūras Švilpa 2, Domantas Čiuplinskas 2, Skirmantas Plėta, Dainius Kliorė ir Martynas Lukšta po 1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją