Lietuvą įvairiose kategorijose atstovavo geriausi Lietuvos irkluotojai, įskaitant ir olimpiečius – Saulių Ritter, Mindaugą Griškonį, Dovydą Nemeravičių, Mildą Valčiukaitę, Ievą Adomavičiūtę bei kitus. Iš penkiolikos kategorijų net vienuolikoje lietuviai pelnė aukso medalius.

LIF prezidentas Dainius Pavilionis teigė, kad dėl oro sąlygų šios varžybos buvo išties išskirtinės.

„Lietuvoje tokiomis sudėtingomis oro sąlygomis varžybų dar nėra buvę. Dideli vėjo gūsiai ne tik nešė tvoras į ežerą, bet ir daužė valtis, dėl ekstremalių sąlygų teko nukelti dalį startų. Nepaisant to, nuotaikos vėjas neišpustė, o ir rezultatais labai pradžiugino“, – teigia D. Pavilionis.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mykolas Masilionis taip pat sakė, kad dėl oro sąlygų lyginti rezultatus su ankstesnių varžybų startais netikslinga. „Nepaisant iššūkių, lietuviai laimėjo daugiausiai medalių. Galime didžiuotis tikrai stipriais irkluotojais, kurie geba pademonstruoti puikius rezultatus tarptautinėje arenoje. Tai buvo puikios treniruotės, jaučiamės puikios formos ir laukiame kitų etapų“, – teigia M. Masilionis.

Lietuvai vyrų varžybose vienvietėje auksą pelnė Mindaugas Griškonis, Karolis Kamarauskas ir Armandas Kelmelis (dvivietė porinė), broliai dvyniai Dovydas Stankūnas ir Domantas Stankūnas (dvivietė pavienio irklo), Mantas Juškevičius, Saulius Ilonis, Giedrius Bieliauskas, Povilas Stankūnas (keturvietės pavienio irklo).

Tuo metu moterų varžybose Lietuvai vienvietėje auksą pelnė Lina Saltytė Masilionė, legendinis duetas Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė (dvivietė porinė), Kamilė Kralikaitė ir Vytautė Urbonaitė (dvivietės pavienio irklo), Kamilė Žilionytė, Danielė Talačkaitė, Laurita Nemeravičiūtė, Martyna Kazlauskaitė (keturvietėnė porinė) ir Laura Overlingaitė, Ingrida Barkutė, Vytautė Urbonaitė, Kamilė Kralikaitė (keturvietė pavienio irklo).

Aštuonviečių varžybose čempionų titulus taip pat pelnė lietuviai. Vyrų varžybose triumfavo Giedrius Bieliauskas, Povilas Stankūnas, Saulius Ilonis, Mantas Juškevičius, Armandas Kelmelis, Karolis Kamarauskas, Domantas Stankūnas, Dovydas Stankūnas, vairininkas – Edgaras Savickis.

Moterų gretose pergalę pasiekė Gabija Sarkauskaitė, Vilmantė Putnaitė, Ieva Medelinskaitė, Evelina Butrinavičiūtė, Laura Overlingaitė, Ingrida Barkutė, Kamilė Kralikaitė, Vytautė Urbonaitė, vairininkas – Juozas Gudeliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)