Lietuvai čia atstovaujantys buriuotojai Juozas Bernotas ir Rytis Jasiūnas drauge su kitais 116 atletų, kurių didelė dalis į čempionatą atvyko kovoti dėl kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes, visą dieną praleido įtemptame laukime, tačiau sportininkai tikina prie tokių vėjo pokštų jau pripratę.

„Toks keistas sutapimas, kad jau ne pirmą kartą prieš varžybas vėjas puikiai pučia, tačiau būtent pirmą varžybų dieną jo nelieka. Tai iš tiesų šiek tiek juokinga, ar ironiška, bet jau esame prie to pripratę“, – teigė buriuotojas Rytis Jasiūnas.

Sportininkai pirmąją čempionato dieną buvo išplaukę ir ant vandens – visi vylėsi, kad lenktynės galės įvykti. Tačiau nors vėjo greitis ir siekė tarp 3-7 mazgų, jis nebuvo pakankamai pastovus, kad galėtų vykti sportinės lenktynės.

„Tu lauki, nekantrauji, nes tikrai labai norisi geros pradžios. Tačiau toks nutikimas nėra kažkas naujo mūsų sporte. Oro sąlygos yra tokios, kokios yra, jų nepakeisi. Žinoma, tai kelia tam tikrus iššūkius. Mes treniravomės ir ruošėmės kitokioms sąlygoms: buvo stiprus vėjas, didelės bangos. O dabar sąlygos radikaliai pasikeitė. Tačiau šiame sporte mes turime būti tam pasiruošę. Tad ir laukiant – jei reikės laukti kitos dienos, lauksiu, jei reikės plaukti ant vandens, plauksiu ir būsiu pasiruošęs padaryti, ką galiu“, – dalinosi olimpietis Juozas Bernotas.

Jam pritarė ir R. Jasiūnas, teigiantis, kad svarbiausia tokiomis sąlygomis vis tiek tausoti energiją, mat jos bet kurią akimirką gali prireikti maksimalios.

„Išsiugdai tokį gebėjimą, kad kol lauki ant kranto, stengiesi būti atsipalaidavęs, nestresuoti, saugoti savo energiją, bet net jei šią pat akimirką teisėjai pakeltų vėliavėlę, kad vėjas tinkamas, galėtum per dešimt minučių susiruošti inventorių, persirengti, šokti į vandenį, tikrinti distanciją ir ruoštis startui“, – teigė R. Jasiūnas.

Pasaulio IQFOIL čempionatas vyksta Lansarotėje, Ispanijoje, sausio 29 – vasario 4 dienomis. Čia Lietuvos atstovai kovoja dėl vienintelio Europos žemynui šiame čempionate skirto olimpinio kelialapio. Jų konkurentai – dar šešiolikos kitų Europos valstybių, neturinčių olimpinio kelialapio atstovai. Iš viso čempionate startuoja 40 valstybių atstovai, kurių čia susirinko 118.

Sekti čempionato eigą bei rezultatus galima čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją