V.Dirmeikis kaltinamas svetimo turto pasisavinimu stambiu mastu, apgaulingo buhalterijos tvarkymo organizavimu, žinomai neteisingų LFF finansinių duomenų pateikimu Mokesčių inspekcijai bei pagal kitus Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Jam gresia įkalinimas net iki 10 metų.

Buvęs LFF prezidentas jau susipažino su bylos medžiaga ir pagal visus inkriminuojamus nusikaltimus savo kaltę neigia. Teismo jis laukia laisvėje, pasirašęs pasižadėjimą niekur neišvykti.

Pradėję tirti bylą, prokurorai areštavo LFF vadovo turtą. Tačiau dar iki arešto V.Dirmeikis dalį turto perdavė sūnui.

Didžiausia bausmė V.Dirmeikiui gresia dėl svetimo turto pasisavinimo.

Baudžiamoji byla dėl finansinių nusikaltimų LFF buvo iškelta 1997-aisiais. Tai buvo padaryta kilus įtarimams dėl federacijos gaunamų lėšų panaudojimo teisėtumo.

Buvo duomenų, jog tik dalis LFF finansų buvo skirti futbolui, o kita dalis buvo pasisavinama arba investuojama į abejotinus verslus. Taip pat buvo įtarta, jog aukšti federacijos vadovai pelnosi iš gaunamos labdaros.

Bylos tyrimas apėmė laikotarpį nuo 1995 metų iki 1997-ųjų antrojo pusmečio, nors V.Dirmeikis federacijai vadovavo keleriais metais ilgiau. Norėdami nustatyti pažeidimus LFF, prokurorai buvo paskyrę ne vieną dokumentų ekspertizę.

Prieštaringai vertinamas V.Dirmeikis iš LFF federacijos prezidento pareigų atsistatydino 2000 pavasarį.