R. Namajunas stojo į kovą prieš 33-ejų prancūzę Manon Fiorot.

Tai buvo kova svorio kategorijoje iki 57 kg. R. Namajunas iki šiol kovojo svorio kategorijoje iki 52 kg, todėl 30-metės sprendimas mesti iššūkį M. Fiorot gerokai nustebino specialistus.

Antrame raunde kovotojos susitrenkė galvomis, po smūgio prancūzei buvo prakirsta galva ties smilkiniu, paplūdo kraujas, tačiau M. Fiorot tai neišmušė iš vėžių.

UFC narve prancūzė turėjo iniciatyvą ir vieningu arbitrų sprendimu po trijų raundų kovos (27-30, 28-29, 28-29) pasiekė pergalę.

Mišrių kovos menų apžvalgininkai JAV pažymi, jog R. Namajunas pranašumas yra ne jėga, o techniškumas, tačiau svorio kategorijoje iki 57 kg tokį pranašumą išnaudoti yra gerokai sudėtingiau. M. Fiorot – iki šiol UFC organizacijoje dar nenugalėta sportininkė, per visą karjerą laimėjusi 11 iš 12 savo MMA kovų.

Ji laikoma viena pagrindinių kandidačių į savo svorio kategorijos titulą, kuris šiuo metu priklauso meksikietei Alexai Grasso.

Svorio kategorijoje iki 57 kg nemažą patirtį sukaupusi prancūzė už Rose yra 5 cm aukštesnė. Nors ir vadino laukiančią kovą labai dideliu išbandymu, specialistai R. Namajunas nenurašė ir teigė, jog pergalės atveju ji pati būtų tapusi pretendente į šios svorio kategorijos UFC čempionės titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją