V. Aminovas atskleidė, kad 2004 metų Atėnų olimpiados sidabro ir 2008 metų Pekino olimpiados bronzos medalių laimėtojo kandidatūra buvo viena realiausių.

Išnagrinėję prastus savo penkiakovininkų rezultatus Londono žaidynėse RŠPF vadovai nutarė atsisveikinti iškart net su keliais treneriais - vyriausiuoju treneriu Sergejumi Oslikovskiu ir vyrų bei moterų rinktinių treneriais Andrejumi Tropinu ir Aleksejumi Chaplanovu.

Naujaisiais treneriais paskirti - atitinkamai Andrejus Moisejevas, Grigorijus Bremelis ir Andrejus Tropinas.

Tiesa, RŠPF prezidentas V.Aminovas pripažino, kad pakviesti tapti Rusijos šiuolaikinės penkiakovės vyriausiuoju treneriu norėjo ir Andrejų Zadneprovskį, tačiau galiausiai pasirinko ne lietuvį, o A. Moisejevą.

„Praktiškai visi mūsų penkiakovininkai - stiprūs, talentingi ir patyrę - dėl neteisingos trenerių darbo metodikos į Londono olimpiadą atvyko ne savo geriausios formos. Tai ir lėmė nesėkmingą jų pasirodymą. Tam, kad panašių klaidų nebekartotume, turėjome po olimpiados padaryti tam tikras išvadas ir imtis veiksmų.

Visi tie sprendimai ir veiksmai buvo atlikti ne spontaniškai, o po rimtos analizės. Aš viską apgalvojau, apsvarsčiau ne vieną variantą. Neslėpsiu, kad norėjau į mūsų komandą pakviesti užsienietį trenerį. Pavyzdžiui, Andrejų Zadneprovskį arba specialistą iš JAV. Vis dėlto galiausiai likau ties A. Moisejevo kandidatūra ir manau, kad priėmiau teisingą sprendimą“.

Primename, kad prieš metus V. Aminovui į Rusijos šiuolaikinės penkiakovės moterų rinktinę pavyko prisivilioti Donatą Rimšaitę, tačiau jai Lietuva nesuteikė leidimo dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse ir jose atstovauti Rusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)