Nedalyvauja, bet finansavimą gauna

Trys su puse karto – tiek išsipūtė beisbolo finansavimas jam vėl tapus olimpine sporto šaka.

Lietuvoje tai įvyko metais anksčiau nei visame pasaulyje.

Nors Paryžiuje beisbolininkų dar nebus, valstybės paramą skirsčiusi Nacionalinė sporto agentūra (NSA) juos jau šiemet pasodino olimpinėje ložėje. Lietuvos beisbolo asociacijai (LBA) skirtas kąsnis išaugo nuo 88 iki 315 tūkst. eurų.

Tarp visų sporto šakų būtent beisbolas pralobo ryškiausiai. Bet tuo pačiu sukėlė ir abejonių.

„Nesuprantu, kodėl buvo taip skubama paduoti finansavimą šiai federacijai. Olimpiniu ciklu visada būdavo laikomas ketverių metų laikotarpis, jam sudaromos ir pasirengimo programos. Tai buvo visiškai įprasta tvarka.

Reikėtų išsiaiškinti, kas ir dėl ko inicijavo šį sprendimą, nes jis išbalansavo finansavimą, reikalingą sporto šakoms, kurių atstovai šiuo metu aktyviai siekia patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes“, – Delfi sakė Nacionalinės sporto federacijų asociacijos (NSFA) direktorius Edis Urbanavičius.

Faktas toks: olimpiniais metais parama sumažėjo 21 vasaros olimpinei sporto šakai, tarp kurių yra lietuvių viltis Paryžiuje kurstysiantys plaukimas, lengvoji atletika, irklavimas. Dalis šių lėšų nukeliavo būtent į beisbolo kasą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)