36-erių metų boksininkas iš Simferopolio, Krymo, devintame raunde nokautavo 25-erių metų britą Danielį Dubois ir apgynė visus titulus.

Prieš tai, aštuntame raunde, Usykas savo oponentą pasiuntė į nokdauną.

Nepaisant to, D. Dubois nesusitaikė su pralaimėjimu ir po dvikovos pareiškė esąs apvogtas, nes penktame raunde jo smūgis, pridaręs nemalonumų Oleksandras, buvo įvertintas kaip nelegalus, t. y. atliktas žemiau juostos. Didžiosios Britanijos atstovas teigė netgi svarstantis galimybę teikti apeliaciją ir prašyti revanšo.

Savo ruožtu O. Usykas iškovotą pergalę skyrė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų garbei. Kovą arenoje stebėjo dešimtys tūkstančių pabėgėlių iš jau antrus metus nuo aktyvaus ir kruvino rusų pradėto karo kenčiančios Ukrainos.

Beje, Oleksandras ir pats ginklu stojo ginti tėvynės. Vos prasidėjus karui tituluotas boksininkas grįžo į Ukrainą ir bokso pirštines iškeitė į ginklą kartu su kitais pasaulio profesionalų bokso čempionais ukrainiečiais broliais Vitalijumi ir Volodymyru Kličko.

Dabar O. Usykas tikisi gauti progą susikauti su britų bokso žvaigžde Tysonu Fury.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)